AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı program Karamanoğlu Mehmetbey’in türbe ziyareti ile başladı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, sırası ile folklor gösterileri, temsili fermanın okunması, Türkçe’nin özlü sözlerinin taşındığı pankart geçişi, Türk Cumhuriyet’lerinin Bayrak geçişi, protokol konuşmaları ve Geleneksel Saya Gösterileri ile program devam etti.
Türk Dil Kurumu tarafından “Türkçeyi en iyi konuşan kişi” ödülü alan Ayşenur Yazıcı, güzel sunumu ile renk kattı.
“Bir insanın adı 739 yıl sonra bile büyük bir bayram ile anılıyorsa, dünya tarihinde ender kişiliklerden biridir” sözleriyle duygu ve düşüncelerini dile getiren Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen böylesine güzel ve gururlu bir günde bizi kırmayıp geldiği için Ayşenur Yazıcı’ya teşekkür ederek Türkçe’mize sahip çıkmamız gerektiğini ve bunun için hepimize ciddi görevler düştüğünü söyledi.
Etkinlik sonu, ikram edilen yemek öncesi Vakıflar Meclisi’nin aldığı karar ile Balkusan Köyü sakinlerinden 11 kişiye, satın alınan tapuları dağıtıldı.​​​​​​​​​​