Bazı Köylere Gsm Kapsaması Sağlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın Habib SOLUK’un 05.01.2013 tarihinde ilimizde gerçekleştirmiş olduğu ziyaret ve akabinde, Karaman Valisi Murat Koca ve Karaman Milletvekilleriyle ulaşım alanında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmişti.

Bu toplantılarda Karaman – Sertavul - Mut Karayolu Güzergahı, Mut - Ermenek ile Sarıveliler, Başyayla ilçeleri yol güzergahlarında zaman zaman Küresel Mobil İletişim Sistemi’nin (GSM) devre dışı kaldığı konusu gündeme getirilmişti.

Valilik Basın Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında;''Valiliğimiz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla yapılan yazışmalar sonucunda ve ilgili Bakanlığın 31.01.2013 tarih ve 62323540-349/8636/4231 sayılı yazısında; “GSM Hizmetlerinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile GSM işletmecileri arasında imzalanmış olan imtiyaz sözleşmeleri kapsamında yürütülmekte olduğu belirtilmiş, imtiyaz sözleşmelerinin yukarıda bahsi geçen yol güzergâhları için kapsama yükümlülüğünün bulunmadığı, söz konusu yükümlülüğün sadece nüfusu 10.000 ve üzeri olan yerleşim yerleri ile sınırlı olduğu belirtilmiştir.

Ancak; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından GSM İşletmecileri nezdinde kapsama alanlarının genişletilmesi ve etkinliğinin arttırılması çalışmaları yapılmakta olup, bu kapsamda nüfusu 500’den az ve hiç GSM kapsamı olmayan yerlerde “Evrensel Hizmet Fonu” desteği ile kapsama sağlanması planlamaktadır. 

İlimizde de Karaman ili merkez ilçesine bağlı 6 adet köy (Akpınar, Cerit, Bademli, İhsaniye, Narlıdere ve Yukarıakın), Ermenek ilçesine bağlı Evsin Köyü, Sarıveliler ilçesine bağlı Işıklı Köyü ile Mersin ili Mut İlçesine bağlı Ballı köyünde Evrensel Hizmet Fonu desteği ile GSM kapsaması sağlanacaktır. Bu köylerde yapılacak çalışmalar neticesinde çevre bölgelerde de GSM kapsaması bakımından iyileşme sağlanacaktır.”denilmektedir,''dendi.