23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen festivalin açılışına Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Ilkıdır, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Startı ilçe Kaymakamı Eyyüp Güngör tarafından verilen Atletizm Koşu Festivali’nde yaklaşık 200 öğrenci 600, 800, 1000 ve 1500 metre kategorilerinde kıyasıya mücadele etti.

Görme Engelli Olmasına Rağmen Koştu
Büyük bir şölene dönüşen koşu festivalinde Zehra Galip Sumra Atatürk İlkokulu’nun görme engelli öğrencisi Umut Akman’ında yarışlarda yerini alarak arkadaşlarıyla birlikte koşması festivale ayrı bir hava kattı. Görme engelli olmasına rağmen koşusunu tamamlayan Akman, görmemenin spor yapmaya engel olamadığının en güzel mesajını verdi. Gönüllerin şampiyonuAkman’ın madalyası ise ilçe Kaymakamı Eyyüp Güngör tarafından verildi.
Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Ilkıdır tarafından verildi.