Sarıveliler Lütfi Elvan İş Merkezi Konferans salonunda çiftçilere Karaman AK Parti Milletvekili Dr. Recep Şeker’in öncülüğünde Sarıveliler Belediyesi’nin katkılarıyla Ziraat Mühendisleri Sibel Güven ve Serkan Ağaç tarafından organik olarak üretilmesi planlanan kavak (istiridye) mantarı ile ilgili sunum ve uygulamalı eğitim toplantısı yapıldı.
Düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Öner, İlçe Garnizon Komutanı Sedat Türk, Belediye Başkanı Hayri Samur, Emniyet Amiri Ahmet Sağcan, Karaman AK Parti Milletvekili Dr. Recep Şeker’in danışmanları Nurullah Kocak ve Salih Sanık, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
İlçede tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanması için organik kavak (istiridye) mantarı yetiştiriciliği gibi tarımsal projeleri çok önemsediklerini ifade eden Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Mantar yetiştiriciliğinin son dönemlerde gelişme gösterdiğini, Sarıveliler’de mantar yetiştiriciliğinin yeterince bilinmediğini bundan dolayı da çiftçilere bu yetiştiricilik konusunda bir bilgilendirme yapılmasını çok önemsediğini belirti.