Sarıveliler ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarıveliler Geleneksel Karacoğlan ve Yayla Şenlikleri'nin 7'ncisi 20-21 Haziran 2014 tarihlerinde İlçe Anıt alanında yapıldı.

20 Haziran 2014 Cuma günü İlçe Hacı Salih Camii'nin restorasyon çalışması sırasında iş makineleri tarafından yaklaşık 2 ay önce bahçede bulunan Osmanlıca 'Karacaoğlan'ın Ruhuna Fatiha' yazılı mezar ve mezar taşı üzerinde Bilim Heyeti: Prof.Dr.Mikail Bayram (S.Ü. Ed. Fak. Tarih Böl. Emk. Öğr. Üyesi), Prof. Dr.  Kemal Yavuz (İ. Ü. Ed. Fak. Türk. Dili ve Ed. Böl. Öğr. Üyesi), Prof. Dr. Ahmet Çaycı (N.E.Ü. Beşeri Bil. Fak. San. Tar. Böl. Öğr. Üyesi, Doç. Dr. Orhan Yavuz (S.Ü. Ed. Fak. Tarih Böl. Öğr. Üyesi), Yard. Doç Dr. Ahmet Gedik (Kastamonu Ünv. İ.Fak. Türk-İslam San. ABD. Öğr. Üyesi), Cengiz Orta (Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü),Abdulbari Yıldız (Karaman Müze Müdürü), Prof. Dr. Mehmet Akgül (N.E. Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi),  Mustafa Ertaş (Emekli Öğretmen, Araştırmacı- Yazar) tarafından mezar ve mezar taşı üzerinde ilmi çalışma yapıldı.Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hayri Samur Şenliğin amacının birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Sarıveliler Geleneksel 7. Karacoğlan ve Yayla Şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenen Futbol turnuvasında dereceye girenlere Belediye Başkanı Hayri Samur, tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Ahmet Serttaş ve Daranlı Mustafa’nın konseri ile sona erdi.

21 Haziran 2014 Cumartesi günü Şenlik Belediye Başkanı Hayri Samur, Karacaoğlan ve Yayla Şenlikleri için getirilen deveye binerek ilçe merkezinde tur atmasıyla başladı. Protokol üyeleri tarafından Sarıveliler Belediyesi'ne alınan yeni araçların 4X4 Mitsubishi Pikap ve Yol süpürme aracının hizmete sokulmasıyla devam etti.

Şenliğe, Sarıveliler Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Garnizon Komutanı İrfan Dinar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısın Haşim Yanar, Belediye Başkanı Hayri Samur, Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Koç, Sar-der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgül, Partilerin İlçe Başkanları,  Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri daha sonra düzenlenen “Bayrağa Saygı” yürüyüşüne katılarak buradan törenin yapılacağı Anıt Meydanı’na geçti.

Belediye tarafından 4. Sünnet şöleni etkinliği kapsamında sünnet ettirilen 54 çocuğumuza sünnet kıyafeti giydirildi ve ilçe içerisinde araçlarla konvoy yapılarak gezdirildi.Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Belediye Başkanı Sayın Hayri Samur, göreve geldikleri günden buyana Sarıveliler’e yaptıkları hizmetleri tek tek anlatarak, “Karacoğlan diyarı Taşeli platosu; Sarıveliler'in çileli insanlarının yaşadığı, devletine ve milletine bağlı, özü sözü bir, eli nasırlı insanların helalinden kazandığı, ürettiği, tükettiği bir coğrafyadır. Bunun için burada yaşayan insanlarımıza ne kadar değer verilse azdır" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar ise, Belediye Başkanı Hayri Samur’un yaptığı çalışmalarla başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hayri Samur, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’a bir hemşehrilik beratı verirken, 2009-2014 yıllarında görev yapan belediye meclis üyelerimiz, Belediye Başkanı Hayri Samur’a ilçemize yaptığı güzel hizmetlerden dolayı plaket takdim etti. Belediye tarafından sünnet ettirilen 54 çocuğa da çeşitli hediyeler verildi.  Şenlik, havai fişek gösterisi ve Mustafa Yıldızdoğan konseriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Programın sonunda değerli sanatçımız Mustafa Yıldızdoğan’a Belediye Başkanı Hayri Samur, tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.