Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ve Kazımkarabekir İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı ve Kazımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam’ında katıldığı etkinliklerde ilçe genelindeki yaşlılar ziyaret edildi.

Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Kazımkarabekir İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı; “Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve onların rahat bir yaşam sürdürmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimiz arasındadır. Yaşlılarımıza ihtiyaç duydukları her konuda destek vermeye gayret ediyoruz. Onlara olan sevgimizi ve saygımızı her daim hissettirmemiz gerekir. Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi değerli öğretmen ve öğrencileriyle birlikte yaşlılarımıza ziyarette bulunuyor, onların ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılamak istiyoruz. Bu etkinliklerde bizimle birlikte olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe önem verdiklerini söyleyen Kazımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam; “Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesinin başlattığı bu güzel etkinliğe Kazımkarabekir İlçe Milli Müdürlüğü olarak oldukça önem veriyoruz. Yaşlılarımız geçmişimizle günümüz arasında bir köprü vazifesi gören en değerli varlıklarımızdır. Bize düşen görev onların asla yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Bu anlamlı etkinlikte az da olsa onların yanında olabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümünü açtıklarını söyleyen okul müdürü Halil İbrahim Tüncer; “Dünyada ve özellikle ülkemizde her geçen gün yaşlı nüfusu artmakta. Buna bağlı olarak yaşlı bakım personeline olan ihtiyaç da artmaktadır. Ülkemizin gelecekte de bu ihtiyacını göz önünde bulundurarak okulumuzda Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümünü açtık. Bu bölüm sayesinde evde ve kurumlarda bakıma muhtaç hasta ve yaşlılarımıza hizmet verecek personel yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin hem deneyim kazanmaları hem de ilçemiz genelinde bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza ziyarette bulunmak için güzel bir etkinlik başlattık. Bu etkinlikte bizlere destek olan Kazımkarabekir İlçe Belediyesine teşekkür ediyoruz. Yaşlı ve hastalarımızı evlerinde ziyaret ederek onların günlük kişisel bakımlarını karşılıyoruz ve şeker, tansiyon, kolesterol gibi değerlerini ölçüyoruz. Bu anlamlı etkinliği uzun seneler devam ettirme niyetindeyiz. Ben bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.