Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)  Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu “Kariyer Günleri” kapsamında Kazım Karabekir Kaymakamı Mehmet Uslu’yu öğrencileri ile buluşturdu.
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, okulun akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 

Mehmet Uslu söyleşide;”Kaymakamlık mesleğine dört yıllık bir lisans eğitiminden sonra başlanır. Ancak bu meslek uzun, ince ve zorlu bir yoldur” dedi. Kaymakamlık ya da diğer kariyer meslekleri için öğrencilerin ilk hedeflerinin Dikey Geçiş Sınavı(DGS) olması gerektiğine değinen Uslu, kaymakamlık görevinin yetki ve sorumluluklarını öğrencilerle paylaştı.

Kaymakam olmak için gereken üç yıllık adaylık sürecini detaylı bir şekilde anlatan Uslu, kaymakamın ana görevlerini şöyle özetledi:”Kaymakam ilçede hükümeti temsil eder ve bakanlar kurulunun kararlarının uygulayıcıdır.”

Söyleşide KMÜ’lü öğrenciler sorularıyla Kazım Karabekir Kaymakamı Mehmet Uslu’yu terlettiler.  Mehmet Uslu ilçenin gelişmesinde üniversitenin dolayısıyla yüksekokulun rolünün büyük olduğunu söyleyerek, öğrencilere Kazım Karabekir için neler yapabileceklerini anlattı. Çalışma sistemine ilişkin detaylı bilgiler verdi. 

Söyleşinin ardından katılımından dolayı Kaymakam Mehmet Uslu’ya, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar tarafından plaket takdim edildi. Düzenlenen program Yüksekokul öğrencilerinden Kubilay Sandayük’ün mini konseri ile sona erdi.