İlçede Kar Yağışı ve Beraberinde Soğuk Havanın Etkili Olması Nedeniyle Yaban Hayvanları da Yiyecek Bulmakta Güçlük Çekmeye Başladı.
Avcılık ve Atıcılık derneği üyesi bir grup avcı da soğuk hava ve don olayları nedeniyle doğada yiyecek bulamayan keklikler için harekete geçti. Sarıveliler Avcılık ve Atıcılık Derneği başkanı ve Avcılar Kavaklı  mevkiinde bulunan kayalık bölgeye giderek kekliklerin aç kalmaması için beraberlerinde getirdikleri yemleri doğaya bıraktı. Avcılar poşetlere doldurdukları yemleri sırtlarında taşıyarak karlı kaplı kayalıklara çıkardı.

Sarıveliler Avcılık ve Atıcılık Derneği başkanı, "İlçemize çok kar yağdı. Bu nedenle doğadaki keklikler yiyecek bulmakta güçlük çektikleri için açlar. Bizde onlara yem dağıtıyoruz. Avcı sadece avı vuran demek değildir. Avcı doğayı sever. Herkes zannediyor ki avcı sadece avı vuruyor. Öyle değil. Avcı doğayı sevdiği için dağlara çıkıyor ve doğa ile baş başa kalıyor. Bu doğa hepimizin. Hep birlikte bu doğayı korursak gelecek nesillere en büyük eseri bırakmış oluruz." diye konuştu