Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu bölgede 2 gün önce çıkan orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulgurcu yaptığı açıklamada;
“İlçemiz Başköy Mahallesi Burmalık mevkiinde sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıkmıştır. Yükselen dumanları gören vatandaşlar tarafından Belediyemize haber verilmiştir. Yangın bölgesi arazisi, engebeli ve yol sıkıntısı olduğundan dolayı Belediye İtfaiyesinin yangına müdahale etmesi imkânsız olduğu için Belediye hoparlöründen vatandaşlarımıza yangını kontrol altına almak için gerekli anonslar yapılmıştır. Vatandaşlarımızın sağduyulu yaklaşımları ile yangın kontrol altına alınmıştır.
Aynı zamanda Belediyemizde teftiş yapan İçişleri Bakanlığı Baş kontrolörü Karaman İli Teftiş Grup Başkanı Sayın Ali Özer Bey yangın mahalline giderek yangının kontrol altına alınmasını bizzat gözlemlemiş ve yangının kontrol altına alınmasına müdahale etmiştir.
Bu özverili çalışmalarından dolayı Sayın Müfettişimize teşekkürlerimi bir borç bilir, kendilerine sonsuz saygılarımı sunuyorum.
Ayrıca yangın söndürme çalışmalarında üstün gayretleri ile yangını kontrol altına alınmasını sağlayan Başyayla İlçe Halkıma, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Belediye Personellerime teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum.”dedi.