Yaptığı çalışmalarla Ayrancı ilçesinin yüzünü değiştirmeyi başaran Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, her çalışmada ‘Öz kaynak’ vurgusu yapıyor. İkinci döneminde 7 yıldır başkanlık görevini yürüten Başkan Büyükkarcı belediyenin güncel çalışmalarına dair bilgiler verdi.

Su ve Kanalizasyon Sorunu Çözüldü
Ayrancı’nın göç veren bir ilçe olduğunu söyleyen Büyükkarcı, ‘’Bu göçü durdurmak ve vatandaşlara doğdukları memleketlerinde hakları olan yaşam standardını getirmek zorundayız’’ dedi. Ayrancı’nın Bölgenin hatta ülkenin en kurak bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Büyükkarcı, ‘’İlçemiz gelişmeye açık ama şimdiye kadar neden gelişmemiş bunu anlayarak başladık çalışmalarımıza. Evvela alt yapı sorununu çözmemiz gerekirdi. Biz göreve geldiğimizde kalıcı bir suyu ve kanalizasyonu olmayan bir ilçeydi Ayrancı. İlçemizin içme suyu ve kanalizasyon hattını tamamladık. Şehir içi içme suyu şebekesini tamamen değiştirdik. Asbest boru kullanımına son verdik.

2050’ye Kadar Yetecek Mezarlık Yaptık
Ayrancı ilçemizin mezarlığı dolmuştu, belediye başkanı olduğum ilk günlerde elime kalemi kâğıdı alarak nasıl bir mezarlık olacağını kabataslak çizerek fen işleri müdürüne verdim. 2 Ada 8 Parsel üzerine yaptığımız mezarlık 2050 yılına kadar ilçemize yeter.

Aşevi ve Umre
Yine gençlerimize vakit geçirebilecekleri bir halı saha yaptık. Allah nasip etti ilçemizden yaşları ilerlemiş 53 kişiyi umreye götürdük. Ayrıca her Ramazan Ayı’nda 700 kişilik aşevi kuruyoruz. İki servis aracımız bu yiyecekleri dağıtıyor.

Araç Parkına Takviye
Belediyemizin kendi imkânlarıyla satın aldığı 2015 yılı içerisindeki kamyonetin ardından 2016 yılı başında bir adet hafriyat kamyonu satın alınarak belediye çalışmalarına hız kazandırılması ile daha iyi ve daha ulaşılabilir hizmetler ilçede görülmeye başladı.

Spora Destek
Öte yandan sosyal belediyecilik anlayışının büyüyerek devam etmesi açısından Türkiye Badminton Federasyonunda mücadele eden genç sporcularımıza, spor malzemeleri, forma ve ayakkabı yardımında bulunduk.

Parke Taş Döşemesi
Ayrancı ilçe merkezinde yapılmakta olan arazi toplulaştırmasında derecelendirme çalışmaları hakkında Tarım Bakanlığı’ndan gelen heyete öncülük ettik. Yine Sokaklarımızın kilitli parke taş döşemesi devam ediyor. Toki bölgesindeki çalışmalarımız tamamlandı. Dede Mahallesi ve Yeni Mahalle’de çalışmalarımız devam ediyor.

Öz Kaynak
Bizim İller Bankası’ndaki payımızın haricinde hiçbir desteğimizin olmaması çalışmalarımıza hiçbir zaman engel olamadı. Başarı bir ekip işi olduğundan proje ekibimizi kalifiye arkadaşlardan oluşturduk. Avrupa Birliği fonlarını sıkı takip eden 3 kişilik proje ekibimiz, bölgeye getirilmesi muhtemel bir şeyi eğer kamuya da veriliyorsa hemen projelendirip sunar. Bu güne kadar bizim hazırlayıp sunduğumuz hiçbir proje geri dönmedi.
Bizim bu ve diğer hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarla ilçemiz insanların gelecek gördüğü bir cazibe merkezi haline geldi. Bakın şimdi gerek Karaman-Ayrancı arasında gerekse Ayrancı-Ereğli arasında kalan kısımlarda arazi bulmak oldukça zor. İnsanlar buraları yatırım maksatlı ileriye dönük planlarla alıyor. Yani bir ilçe göç verir durumdan insanların yatırımı düşündüğü bir ilçe haline geldi, bu memnuniyet verici. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve Ayrancı halkına teşekkür ederim’’dedi.