İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere yönelik sınavlarda başarıyı sağlamak, moral ve motivasyonu artırmak ve sınav kaygılarını yenmelerini sağlamak için çeşitli faaliyetler sürdürülmekte. Bu kapsamda, Ayrancı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Nişantaşı Üniversitesi Kurs Koordinatörü ve Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Türk ile Hızlı Okuma Teknikleri Uzmanı Cenan Balcı tarafından öğrencilere seminer verildi.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Hızlı okumayı engelleyen faktörler ve çözüm yolları, egzersizler, illeri okuma teknikleri, okumada yeni uygulamalar, sınavlara hazırlık, sınav kaygısını yenme ve motivasyon konularının anlatıldığı seminer dolu dolu geçti.

Seminerde öğrenciler için ayrıca bir sürpriz yapıldı. Dakikada 15.000 kelime okuyan Dünya Rekortmeni Nihal Cesur öğrencilerle buluşturuldu. Nihal Cesur 443 sayfalık kitabı 3 dakika 48 saniyede okuyarak öğrencilere heyecanlı dakikalar yaşattı. Öğrencilerin son derece memnuniyet duyduğu seminer dolu dolu geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, eğitimde niteliğin artırılması için öğretmen ve öğrencilere yönelik bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirti. Günün sonunda misafirlerle birlikte İlçe Kaymakamı Fatih Kaşıkcı makamında ziyaret edilerek seminer hakkında bilgi verildi ve eğitime yönelik yapılabilecek projeler konusunda fikir alış verişi yapıldı.