İsrail'in ramazan ayında bir bahaneyle Gazze'ye saldırmasına Müslüman aleminden sert tepkilere neden olurken, bir o kadar da Avrupa devletleri sesiz kalmayı tercih ediyor.

Belediye Başkanı Hayri Samur’un İlçemiz Anıt Alanı’nda organize ettiği mitingde bir araya gelen vatandaşlarımız İsrail’in yaptığı zulümleri kınayarak, Filistin’in yanında olduğunu gösterdi. Karadan ve havadan atılan bombalarla gerçekleştirilen katliama dikkat çekilen vatandaşlarımız sık sık “Kahrolsun İsrail, zalimler için yaşasın cehennem” şeklinde sloganlar atarak tekbirler getirdiler.

Miting alanında konuşan Belediye Başkanı Hayri Samur, Gazze’de tüm insani değerleri ayaklar altında çiğneyen İsrail’e karşı canları pahasına savaşan Gazze’de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Gazze’de 20-25 gündür bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Samur, İsrail’in camileri, hastaneleri, okulları ve yardım kuruluşlarını yasaklanmış silahlar ile vurduğunu, bin beş yüze yakın masum ve savunmasız insanı, yaşlı, çocuk, kadın, erkek ayırımı yapmadan katlettiğini hatırlatarak, medeni ve çağdaş geçinen ülkelerin bu duruma seyirci ve hatta taraf olmalarını demokrasinin ruhuna aykırı bulduğunu ifade etti.

Dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin dağılmadan birlik içinde olmalarını belirten Belediye Başkanı Samur, yapılan zulüm ve vahşetlere kayıtsız kalan ülkelerin bir gün olup, aynı zulümüm ve vahşetlerin kendi ülkelerinin başına gelebileceğini söyledi ve insanlığın yaşaması için Gazze’nin bir avuç katile bırakılmamasını söyledi.

Her gün Gazze’de yaşanan bu dramın bir an önce sona ermesi için dua ettiklerini ve Katil İsrail’i de şiddetle kınadıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Samur, Karacoğlan’ın diyarı Sarıveliler ilçesinden Taşeli haber ve Akdeniz Tv aracılığı ile tüm dünyaya bu katliamın durdurulması ile ilgili mesaj vererek, “Ölen Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı Müslüman kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

Miting sonrası önümüzdeki günlerde Akdeniz Tv’de yayınlanacak olan Fatih Bedir’in hazırlayıp sunduğu Halk Meclisi programına konuk olan Belediye Başkanı Samur, halkın sorularını cevapladı.