Sarıveliler İlçe Kaymakamlığının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle yürüttüğü “Gelecek İçin Her Çocuğa Bir Fidan” kampanyası çocukların geniş katılımıyla gerçekleşti.
 Anaokulundan Liseye kadar 500 öğrencinin katıldığı fidan dikim etkinliğinde, toplam bin yüz fidan toprakla buluştu. Etkinliğe Başyayla Kaymakamı Sarıveliler Kaymakam Vekili, İlçe Belediye Başkanı, Ermenek Orman İşletme Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, Özel İdare Müdürü, Sarıveliler Halk Bankası Müdürü, İlçe Öğretmen ve öğrencileri katıldı. 
Sarıveliler Çevrekavak mevkindeki ormanlık alanda öğrencilerin folklor oyunuyla yapılan açılıştan sonra, İlçe Müftüsü “Çevre ve Orman” konulu konuşma yaptı. Sonrasında yapılan dualarla fidanlar toprakla buluşturuldu. Öğrenciler kazma ve küreklerini geleceklerini yeşertmek adına toprağa vurdular. Ekilen fidanlara verilen can suyunun ardından doğayı korumanın önemi öğretmenlerce öğrencilere anlatılarak doğa bilinci oluşturuldu.
Fidan dikiminden sonra her öğrenciye birer uçurtma verilerek baharın gelişi de öğrenciler tarafından kutlandı. Uçurtma etkinliğinde çocuklar birbirleriyle yarışarak gökyüzüyle buluşturdukları uçurtmanın ardından bol yağmur temennisinde bulundular.
Çalışana teri kurumadan karşılığı verilmeli düsturuyla her öğrenciye yemek ikramı yapılarak program sonlandırıldı.