Sarıveliler’in içme suyu sorununu sona erdirmek için belediye  tarafından 2013 yılında projesi hazırlanan ve SUKAP programı kapsamında başlanılacak olan içme suyu inşaatı ihalesinde sona gelindi.
Bu kapsamda ihalesi İller Bankasınca yapılacak olan içme suyu inşaatı yapım ihalesi ile ilgili İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Konya Bölge Müdürlüğü Teknik personelleri ilçeye gelerek Belediye Başkanı Hayri Samur’ u makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Samur ile içme suyu inşaatı yapımı hakkında fikir alışverişinde bulunup, arazide ve proje üzerinde çalışma yaptılar.

Alt yapı alanında suyun temel bir yer tuttuğunu vurgulayan Belediye Başkanı Hayri Samur yaptığı açıklamada, ilçenin alt yapı sorunlarının çözümü konusunda somut adımlar attıklarını kaydederken, bu kapsamda da isale hatları, şebekeler ve depoların değişimine çok büyük önem verdiklerini ifade etti.

Başlatılan içme suyu inşaatın yapım ihalesinin 2014 yılı içeresinde İller Bankası tarafından yapılacağını belirten  Samur, proje sayesinde Sarıveliler’de 50 yıl gibi çok uzun bir süre içme suyu ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.