Belediye toplantı salonunda düzenlenen eğitime birim müdürleri ile belediye bünyesinde çeşitli görevlerde çalışan tün personel katıldı. İş Güvenliği Uzmanı Talha Cavit Taşkıran, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini, bunun içinde herkesin bilinçli bir çalışma ortamında çalışması gerektiğini söyledi.
Taşkıran, "İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da büyük önem taşımaktadır. Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışan yaralanmakta, hatta hayatını kaybetmektedir. Hedefimiz yapılan bu eğitimlerle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır" dedi.
Toplantıda katılımcılara, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, işyeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, işyerindeki tehlikeler, iş güvenliği konusu ile ilgili örnekler verdi. Katılımcılara ayrıca meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım gibi konularda da bilgiler verildi.