Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından KASDEP Projeleri kapsamında finanse edilerek Sarıveliler İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından uygulanan (50 aile X 4 büyükbaş) 200 Büyükbaş Süt Sığırcılığı Projesi hayvan alımları yapıldı.

Proje alanında incelemelerde bulunan Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner, yetkililerden proje hakkında bilgiler alarak talepleri dinledi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Ali Öner, projenin sürdürülebilirliği için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirterek, projenin bölgemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

KIRSAL ALANDA SOSYAL DESTEK PROJESİ (KASDEP)
Amacı
Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi ile üyeleri ekonomik yoksunluk içinde oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla belirlenen Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine hayvancılık alanında destek verilmektedir. 

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi, kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelere en uygun organizasyonla, gelir seviyesini yükseltme, istihdamı artırma, üretilen tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirme ve pazarlama alanlarında gerekli maddi ve teknik desteği zamanında ulaştırarak, onların üretime katılmaları ve üretimde sürekliliklerinin sağlanması amaçlanmıştır.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Devlet Bakanlığı arasında 16.08.2003 tarihinde imzalanan Protokolle 2003 yılı Ekim ayında başlatılmıştır.

Hedef Kitlesi
Projenin uygulanması ile tarımsal üretim yapabilmek için yeterli kaynağa sahip olmayan, bir kooperatif bünyesinde birleşip süt sığırcılığı ve koyunculuk yaparak gelir elde etmek isteyen kırsal alanda yaşayan 3294 sayılı yasa kapsamındaki vatandaşlar hedeflenmiştir.

Başvuru Koşulları
Proje ile koyunculuk ve süt sığırcılığı konularında kaynak sağlanmaktadır. Kooperatifler; süt sığırcılığı konusunda en fazla 120 ortak için 4'er baş süt ineği, zorunlu hallerde en az 30 ortak için 4'er baş inek, koyunculuk konusunda 50 ortak için 25'er baş koyun şeklinde desteklenmektedir. Ayrıca küçük gruplar mevcut kooperatiflere katılmaları halinde proje desteğinden yararlanabilmektedir.

Projeden yararlanmak isteyenlerin İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Tarım İl Müdürlüklerindeki Destekleme Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Başvuruları kabul edilenler, proje bedelini faizsiz olarak ilk iki yılı ödemesiz, sonraki altı yıl altı eşit taksitte olmak üzere toplam sekiz yıl içinde demek zorundadırlar.

Uygulama
Projeden yararlanacak vatandaşlar, ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenmekte, kooperatif şeklinde koordine edilmeleri ise İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.