Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Ermenek Belediyesi bünyesinde “Süs taşı Eğitim ve Uygulama Atölyesi” açılıyor.

17 Nisan 2017 tarihinde başlayacak olan eğitime katılmak isteyen vatandaşlar Ermenek Belediyesine başvurmaları gerekmekte.

Ermenek Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen “Tarım Dışı Alanlarda Halkın Gelir Düzeyinin Artırılması Süs taşı İşlemeciliği” projesi ile dağlık/kırsal kesimde ve tarım dışı alanlarda yaşayan nüfusa ek bir gelir getirmeyi ve bu nüfusun yerinde kalarak üretime destek olmalarını hedeflenmektedir. Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulan merkez atölyeye bağlı olarak pilot ilçelerde de kurulacak olan küçük atölyelerde süs taşı üretimi yaptırılarak vatandaşların gelir elde etmeleri sağlanacak. Atölyelerde üretilecek süs taşlarının işlenmesi için gereken ham madde temini ve işlenen ürünlerin (tespih, kolye, yüzük, saat vb) pazarlanması Selçuk Üniversitesi tarafından sağlanacaktır.” denildi.

Detaylı bilgi için: Ermenek Belediyesi – iletişim 0338 716 19 81 dahili 7675