Taşeli bölgesinde turizm ve eğitim alanında yapılması gereken hizmetlere öncülük etmek, yapılacak çalışma ve üretilecek projelerle bölgenin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan “Taşeli Kent Konseyi” ikinci kez toplanarak yönetimini oluşturdu.

15 gün önce ilk toplantısını yapan ve 15 Ekim 2012 günü ikinci kez toplanan oluşumun yönetimi ve ismi belirlendi. Ermenek, Kazancı, Güneyyurt Belediye Başkanları, Milletvekilimiz Lütfi Elvan’ın danışmanı, siyasi partilerimizden temsilciler ile ilçemizden davet edilen esnaf ve işadamlarının katıldığı toplantı saat 18.00-23.00 arasında Selçuklu Otelde gerçekleştirildi. Gündem maddesinde yer alan bölgemizin turizm ve eğitimdeki sıkıntıların tartışıldığı konuların detayları ile tartışıldığı toplantı sonunda ismi Taşeli Kent Konseyi” olarak kabul edilen oluşumun yönetim kadrosu da belirlendi.

Taşeli Kent Konseyi” yönetim kurulu başkanlığına ilçemiz işadamlarından eğitim gönüllüsü Hasan Kalan, Başkan Yardımcılığına Milletvekilimiz Lütfi Elvan’ın Danışmanı Ali Aydoğmuş, Dizgi Medya ve Yeşil Ermenek Gazetesi sahibi Mustafa Şenol,  İl Genel Meclisi Üyesi Eyyüp Çayır, Emekli öğretmen Gülşen Görgülü, Eray Mimarlık sahibi Mimar Eray Ersan, İlçemiz Fotoğrafçılarından Erol Şavklı getirildi.

Yaklaşık 5 saatlik toplantı sürecinde bölgemizin altyapı eksiklikleri, Kalebaşı bölgesinin ağaçlandırılması, Firan Kalesi, İnöğlesi Yolunun açılması, Turizm haritası oluşturulması, Ermenek Kalesi ve Öksürük İni bölgesinin turizme kazandırılması, Eğitimdeki başarı kayıpları, ilçemize 4 yıllık fakülte için çalışma yapılması, Turizm Meslek Lisesi açılması, öğretmen açıkları, Ermenek’te eğitim seminerlerinin altyapısının hazırlanması, Baraj Gölü üzerinde yapılacak su sporları, açılacak sportif kurslar ve kamplar, Ermenek Kayak Merkezinin daha cazip hale getirilmesi gibi konular üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu ve bu konularda başlatılacak çalışmalar kararlaştırıldı.

Taşeli Kent Konseyi 3. toplantısını 5 Kasım 2012 günü yapacak.