Düzenlenen etkinliğe, Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner, Garnizon Komutanı Sedat Türk, Sarıveliler Belediye Başkan Vekili Mustafa Bülbül, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Sağcan, İlçe Müftüsü Fatih Yıldız, Din Görevlileri, daire amirleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler öğleden sonra belediye konferans salonunda Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din Hizmetleri Eğitim Uzmanı Sayın Abdullah Korkut tarafından "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferans verildi. Ardından vatandaşa yemek ikram edildi.
Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Kutlu Doğum‘un tüm insanların birlik ve beraberliği için büyük bir nimet olduğunu, Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğum yıldönümünün her yıl daha da artan bir coşkuyla kutlandığını belirtti.
Kutlu Doğum Haftası  "Hz. Peygamber Tehvid ve Rahmet" konulu programa hafta boyunca çeşitli konferanslarla devam edileceği belirtildi.