Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri, Antalya Sanayici Ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından üniversite öğrencilerinin iş fikirlerini ödüllendirerek gençlerin girişimcilik alanında projeler üretmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen "İş Fikri Proje Yarışması"na katıldı.

12.Girişimcilik Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın finali Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesinden 100’e yakın proje başvurusunun yapıldığı yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini alan SDÜ öğrencileri, finale imzasını attı.

78 öğrencinin katıldığı, ilk elemeyi geçen 15 öğrencinin finalde mücadele ettiği yarışmada Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) doktora öğrencisi Dr. Hasan Basri Savaş, ithalatına çok büyük paralar ödenen, çok geniş kullanımlı kemik ameliyatları ve özellikle kırıklarında eksik kalan kemiği tamamlamak için kullanılan "Kemik Grefti" projesi ile birinci oldu.

Finale kalan öğrenciler, iş fikirlerini üçer dakikalık süre ile sunduktan sonra 2 dakikalık süre ile de jüri üyelerinin sorularını cevaplandırdılar. Geniş katılımlı üyelerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu 15 yarışmacı arasında ilk üç dereceyi şu öğrenciler paylaştı:

"SDÜ Tıp Fakültesi Doktora öğrencisi Hasan Basri Savaş’ın Deselürize ve Demiralize Kemik Doku Matriksi Elde Edilen, Hastalarda Doku Grefti Olarak Kullanılması projesi, SDÜ Ziraat Fakültesi öğrencisi İsmail Boyar’ın Domates Kesme, Sergi Alanına Serme ve İlaçlama Makinesi projesi, SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seyfettin Deveci’nin USB Secure- Active projesi."

SDÜ, BAKA ve Göller Bölgesi Teknokenti işbirliğiyle verilen "Teknogirişim Sermaye Desteği Eğitimi"ni alan öğrencilerden 10 iş fikri projesi ön elemeyi geçerek finale kalmaya hak kazandı.

Final yarışmasına katılan iş fikir projelerinin hazırlama ve asansör sunum konuşma eğitimleri, Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu tarafından verildi.