Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan Memur Sen’e Davet Tercih Evet buluşması Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Memur-Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı, sendika şube başkanları ve üyeler katıldı. Memur- Sen Genel Başkan Yardımcısı, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen üyelerinin bu davanın birer hizmetkarı olduğunu her zaman gösterdiğini belirterek, “Memur Sen olarak uyumadan sıkıntı var demeden günümüzün şartları ne olursa olusun bu yolda mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Vesayet sistemine başkaldıran Memur-Sen’dir

Tarihi süreçten bahseden Bayraktutar, “Bir kitapçık atıldı. Başbakan ağlayarak kitap atıldı. Yokluk aldı başını gidiyor. Ülke perişan hele geldi. Hani demokrasiydi. Hani bu milletin seçtiği insanların iktidarıydı. Hani yasama yürütme yargı birbirinden ayı olacaktı? O Mecliste yürütmeyi engellediniz. Tabiki bu böyle gitmez. Bu milleti örgütleyip milletin düşüncelerini dile getirecek bir örgütlenmeden de bizi mahrum ettiler. 28 Şubatta apoletler talimat vermediler mi? Türkiye’yi vesayet altına alan bu kesimlere başkaldıran varsa Memur-Sen”dir” diye konuştu.

Memur-Sen Milli bir kuruluştur

Eşi başörtülü olan birinin laik bir ülkede Cumhurbaşkanı olamayacağı anlayışının olduğu dönemi anımsatan Bayraktutuar, “Kişi laik değildir. Bu devletle kurumlarla ilgili bir kavramdır. Kendi yazdığınız Anayasa’da eşitlik maddesi var” dedi. 27 Nisan e-muhtırası verildiğinde bunun sebebi Abdullah Gülü’nü eşinin başörtülü olması olduğu vurgusunu yapan Bayraktutar, “Kanunları kim yapar. Meclis yapar. 411 oyla başörtüsü serbest bırakılıyor. 10 eşkıya bunu siz yapamazsınız diyor. Egemenlik kayıtsızı şartsız milletindir. Bu söz Mustafa Kemal’indir Bunlar kimin arkasına sığınır. Mustafa Kemal’in arkasına sığınır. Mustafa Kemal’i istismar edecek kadar zavallıdırlar. Sizin demokrasi dediğiniz bu yalanı 16 Nisan’da bu zulüm sözleşmesini ortadan kaldıracağız. Sizlerin bu milleti kandırmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan’ın ‘ Bu millete bu milletin içinden çıkmış milli insanlar hizmet eder’ sözünü anımsatan Bayraktutar, “Sayın Cumhurbaşkanım bu sözünüzün arkasında duruyoruz. Memur Sen siz ve yol arkadaşlarınız gibi milli bir kuruluştur” dedi.

Milletin ihtiyacına tercüman olmak zorundayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi de hedef olarak 1 milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmak istediklerini ve toplu sözleşme mamasına böyle oturmak istediklerini söyledi. Memleketin ihtiyacı olan gençlerin yetişmesi ve bu ülke insanın derdine ortak olunması gerektiğini kaydeden Selvi, “Bunun için hepimize büyük görev düşüyor. Başarılı bir çalışma yapmak istiyorsanız bazı parametreleri harekete geçirmeniz gerekir. Saman alevi gibi parlayıp kaybolan hareketler insanlığa bir şey vermez” dedi. Memur-Sen’in bu ülkenin en örgütlü kurumu olduğunu ve tüm çalışanların kamu görevi ifa ettiğini belirten Selvi, “Böylesine güçlü örgütlü yapının bu ülkenin gelişmesine önemli katkıları olacaktır. Gelecek nesillerin yetişmesi için eğitimin gelişimi ve bunu için reformlar yapılabilmesi için katkımızın olması gerekiyor. Memleketimizin geleceği için hizmet edeceğiz. Tüm yaşanan süreçlerle ilgili olarak milletin ihtiyacına tercüman olmak zorundayız” dedi.

Bütünün parçasından vazgeçemezdik

15 Temmuz’dan önce de sonrada Memur-Sen olarak devamlı nöbette olduklarını kaydeden Selvi, “Teyakkuz halinde olup nerede olumsuzluk varsa karşısına çıkacağız. Nerede olumlu bir şey varsa onun gerçekleşmesi için yanında olacağız. Bizim asıl amacımız bir anayasa değişikliğiydi. Sivil anayasa yapalım istedik. Partiler bir araya gelip bunu başaramadılar. O zaman bütünü elde edemiyorsak onun içindeki parçasından vazgeçemezdik. Onun için bu değişimi son derece olumlu buluyoruz. Yasama yürütme yargı hepsi görevini yapacak. Şu anki sistem vesayet oluşturan sistemdir” açıklamasında bulundu.