Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi(YBEM) yoga eğitimlerine başlıyor. Yoga antrenörü Güncel Dilmen tarafından verilecek eğitimler için kayıtlar başladı.

Antrenör Güncel Dilmen, derslerde nefes teknikleri, duruşlar, konsantrasyon, meditasyon ve derin gevşeme tekniklerinin uygulandığı fiziksel ve zihinsel çalışmaların olacağını bildirdi.Yoganın, beden, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerjiyle doldurduğunu belirten Dilmen, "Yoga insanı doğal yolla bütün olumsuz isteklerinden, düşüncelerinden ve eylemlerinden arındırır. Vücudu forma sokup omurgayı güçlendirir, kasları geliştirip esnetir. Yoga düşünce, söz ve eylem veya kafa, kalp ve el arasında uyum ve kaynaşmadır" dedi.

Nefes tekniklerinin gerginliği atmaya ve canlanmaya, vücut çalışmalarının ise tüm günü masa başında oturmaktan toplanmış fiziksel yorgunluğu ve rahatsızlığı kaldırmaya yardım ettiğini de sözlerine ekleyen Dilmen, "Gevşeme teknikleri zamanın daha etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Cep telefonları, bilgisayar, yoğun trafik ve devamlı alışveriş çağında yoga çalışmaları kişisel ve hatta iş hayatında büyük anlam taşımaktadır" şeklinde konuştu.