Beyoğlu’ndaki öğrenciler, Nisan ayında Emirgan Korusu’nu renklendirecek lale soğanlarını toprakla buluşturdu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da eşlik ettiği ‘Lale Kardeşliği Buluşmaları’nda çocuklar, dikim sırasında büyük heyecan yaşadı.

İstanbul Lale Vakfı’nın bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Lale Kardeşliği Buluşmaları’ başladı. Lale Vakfı, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği projede, Beyoğlu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Hüviyet Bekir İlkokulu ve Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri başta olmak üzere 5 okuldan yaklaşık 100 öğrenci Lale Müzesi ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek, lalenin tarihi ve bilimsel yönleri hakkında bilgiler aldı.

Öğrenciler Nisan’da Emirgan Korusu’nu renklendirecek ilk lale soğanlarını toprakla buluşturdu. Büyük coşkunun yaşandığı dikim töreninde öğrencilerin çevre bilincini geliştirilerek, yaşayarak öğrenme modelini pratik olarak uygulamak, grup çalışması, kardeşlik duygusu, iş bölümü gibi uygulamaları yerinde öğrenerek deneyim kazanmaları sağlandı. Öğrenciler, daha sonra diktikleri lale soğanlarının yanına günün hatırası olarak isimlerinin yazılı olduğu lale plaketlerini bıraktı.

Günün sonunda keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen öğrencilerden bazıları kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirtirken, bazı öğrenciler de ilk kez çiçek diktiğini söyledi. Çevre bilinci eğitiminin kendisi için çok faydalı olduğunu dile getiren bir öğrenci de, bir daha çiçekleri ezmeyeceğini belirtti.

4 Aralık 2014 tarihine kadar sürecek olan ’Öğrenciler ile Laleyi Yerinde Keşif, Sürdürülebilir Çevre Bilinci’ konulu etkinliğe toplam 10 okuldan 250’den fazla öğrencinin katılması amaçlanıyor. İstanbul Lale Vakfı’nın bu sene 2.’sini düzenlediği ’Lale Kardeşliği Buluşması’na Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Berat Sarıkaya, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cevat Dervişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı İhsan Şimşek, Avrupa Park ve Bahçeler Müdürü Nuri Yüksel ve Lale Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Ulusan da katıldı.