Türkiye’deki en büyük hukuk kongresi olarak gösterilen tüketici haklarının konuşulduğu ‘4’üncü Tüketici Hukuk Kongresi’ Üsküdar’da başladı.

Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük hukuk kongresi olarak gösterilen 4’üncü Tüketici Hukuk Kongresi Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 3 gün boyunca devam edecek olan kongrede, hakimler, savcılar, akademisyenler, Yargıtay üyeleri, Bakanlıklar Kurulu, bürokratlar, avukatlar, tüketici kuruluşları, şirketlerin hukuk danışmaları ve üniversitelerin hukuk fakültesi öğrencilerinin katılacağı programlarda tüketici haklarının korunup geliştirilmesi için çözüm yolları aranacak.

Kongrenin açılış programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tüketici haklarının korunmasının ne denli önemli olduğuna vurgulayarak, “Var olmanın, gelişmenin, kalkınmanın toplumsal bütünleşmenin, barışın, huzurun, her şeyin üzerine bina edildiği, her şeyin merkezi, çözümü olan hukuku konuşmak için beraberiz. Üsküdar Belediyesi olarak, hukuk alanında böylesine önemli bir konuda çok kapsamlı ve katılımlı özel bir kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.

“KIYMETLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİZ”

Türkmen, kongrede A’dan Z’ye tüm sorunların konuşulacağını belirterek, “Alanında yetkin hukukçular ve akademisyenler, özel sektör temsilcileriyle sorunları konuşarak çözüm yollarını arayacak. Hepimiz dikkatle dinleyip, öğreneceğiz, farkına varacağız. İnanıyorum ki çok kıymetli kazanımlar elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kongreye katılan Gümrük Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de, etkinliği düzenleyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hakan Topbaş’a teşekkür etti. Tüketici haklarını vurgulayan Metin, “Birincisi tüketicilerin bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi. İkincisi tüketicilerin eğitimi. Üçüncüsü tüketicilerin korunması kollanması” dedi.

Konuşmaların sonrasında Tüketici Hukuku 2014’e sponsor olan kurum kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi.