Trakya Ressamlar Derneği Tred 4. Uluslararası Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergisi, Beylikdüzü’nde sanatseverlerle buluştu. Çağdaş Ressamlar Sergisi’nin açılışını sanatçılarla birlikte gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu güzel eserleri bizlerle buluşturmanız çok anlamlı. Sanat ve sanatçıya her zaman destek olacağız. Beylikdüzü’nü de bir sanat kenti haline getireceğiz” diye konuştu.

60 ressamın çalışmalarının sergilendiği “Çağdaş Ressamlar Sergisi” Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. İl il ve bölge bölge dolaşan Trakya Ressamlar Derneği Tred 4. Uluslararası Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergisi’nin en son durağı ise Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü Belediyesi’nin de katkıları ile seyre açılan serginin ilk gününde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ressamları ve sanatseverleri yalnız bırakmadı. İmamoğlu; sergiye Azerbaycan, Rusya, Sibirya ve Kıbrıs’tan gelen sanatçılar ile birlikte kurdele kesimini gerçekleştirerek, açılışı yaptı.

“İYİLEŞME SANATLA MÜMKÜN”

İmamoğlu konuşmasında, “Sergiyi Beylikdüzü halkıyla buluşturduğunuz için teşekkür ederiz. Bizim size bize ettiğinizden daha çok teşekkür etmemiz gerekir. Hangi gelişmiş ülkeye gidersek gidelim, o şehrin sanatla donatıldığını görüyorsunuz. Beylikdüzü’nü de bir sanat kenti yapmak istiyoruz. İnsan, doğa sevgisi ve bütün olumlu düşüncelerin sanatla hakim olacağını düşünüyorum. Sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. İyileşme, güzelleşme sanatla mümkün” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA DAYANIŞMASI

Açılış sonrası salonda yer alan tabloları tek tek inceleyen ve yorumlayan Belediye Başkanı İmamoğlu, resimlerin sahipleri ile tanışarak, onları tebrik etti. Burada bulunan ressamların ve diğer Tred üyelerinin birbirlerini sosyal medya (Facebook) üzerinden bulduklarını ve bir araya gelerek dayanışma kurduklarını öğrenen Başkan İmamoğlu, sosyal medyanın böylesine güzel işbirlikleri doğurmasının da çok anlamlı olduğunu belirtti.

KENDİ PORTRESİNİ ÇOK BEĞENDİ

Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra İstanbul ve Bursa’dan kesitler sunan tablolar, manzara ve detay resimleri, natürmort çalışmalar, üç boyutlu anlatımlar, portreler, mozaik ve mitolojik konulu eserler ile ön plana çıkan sergiyi keyifle gezdiğini belirten Başkan İmamoğlu, organizasyonun Beylikdüzü ve Bayrampaşa temsilcisi olan ressam Hasan Gürşan’ın kendisini resmettiği portresini görünce, tabloyu çok beğendiğini ifade etti. İmamoğlu, Gürşan’a hediyeniz için teşekkür ederek, “Benim için büyük gurur” dedi.

ATIK KAĞITLARDAN TAKI ÜRETİMİ

Sergide açılan stantta yer alan el yapımı takıları, kolye, yüzük ve cam süslerini de inceleyen İmamoğlu, takıların atık kağıtlardan ve süslerin ise geri dönüşümden hazırlanmasının çevre adına da çok önemli olduğunu ifade etti. Bilhassa içlerinden her bir boncuğun içinde ayrı bir Osmanlı Padişahı olan tespihi de çok beğendi. Sergi gezisini tamamlayan İmamoğlu, emeği geçen tüm sanatçıları tebrik etti ve tüm konuklara sanat hayatlarında başarılar diledi.