Ünlü gazeteci yazar Ahmet Kabaklı, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen gecede fotoğraflarla ve türkülerle anıldı. Gecede, Kabaklı’nın hayatında önemli olan kelimelerden portresinin yapılması ise programa katılanlardan büyük alkış aldı.

‘Temellerin Duruşması’ isimli kitabıyla Türk Edebiyatında büyük yer tutan Ahmet Kabaklı, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında, Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı da yapmış olan Kabaklı’nın hayatını anlatan, ‘Yaşamının Tanıklarıyla Kabaklı Hoca’ isimli sergi açıldı. Gecede ayrıca Semih Çelik’in yönettiği ‘Kalemi Taçlandıran Adam: Ahmet Kabaklı’ isimli panelde ise Belkıs İbrahimhakkıoğlu ve İsa Kocakaplan, Kabaklı’nın insani, edebi ve yazarlık yönünü anlattı. Panel sonunda Kabaklı’nın hayatında önemli olan kelimelerden portresi çizildi.

Edebiyatçıları ve tarihte önemli olan sanatçıları Bağcılar Belediyesi olarak sürekli olarak andıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, “Ahmet Kabaklı’yı Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Müzesi olarak açtığımız bu binada anmak istedik. Bununla ilgili olarak önce sergimizi açtık şimdi de panelimiz var, daha sonra Sayın Kabaklı’yı yine Esad Kabaklı’nın türküleriyle anmış olacağız” şeklinde konuştu.

Ahmet Kabaklı için Bağcılar Belediyesi tarafından anma programı düzenlenmesinden memnun olduklarını belirten Türk Edebiyatı Vakıf Başkanı Servet Kabaklı, “Elbette Kabaklı hoca olmak kolay değil. Onu ‘Şeyhülmuharririn’ yani yazarların en ulusu olarak yaşadığı devirde Türkiye Gazetesi’nde yazdığı dönemde büyük bir törenle kendisine Şeyhülmuharririn unvanı verilmişti. Tekrar bu şekilde yad edilmesi de bizim için Türk Edebiyatı Vakfı için önemli” dedi

Gecede Ahmet Kabaklı’nın hayatına önem Kabaklı’nın yeğeni Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı ‘Türkülerle Türk Dünyası’ isimli verdiği konserle katılanlara türkü dolu bir gece yaşattı.