Arnavutköy Belediyesi, "15 Temmuz" temasıyla kapılarını açan 4’üncü CNR Kitap Fuarı’nda, yıl içerisinde yayımlamış olduğu 32 farklı kitabın lansmanını yaptı. İlk günden ziyaretçi akınına uğrayan stantta, en çok ilgiyi ise ’Unutulmayan Osmanlı Yemekleri’ isimli kitap çekti. Öte yandan, standı ziyaret edenlere, Osmanlı şerbeti ikram edilerek geleneksel Osmanlı yemekleri de tanıtıldı.

Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliğinde, 19 ülkeden 300 yayınevinin katılımı ile organize edilen 4’üncü Uluslararası CNR Kitap Fuarı, ilk günden kitapseverlerin akınına uğradı. Arnavutköy Belediyesi de "15 Temmuz" temasıyla kapılarını açan 4’üncü CNR Kitap Fuarı’nda, yıl içerisinde yayımlamış olduğu 32 farklı kitabın lansmanını yaptı. İlk günden ziyaretçi akınına uğrayan stantta, en çok ilgiyi ise ’Unutulmayan Osmanlı Yemekleri’ isimli kitap çekti. Öte yandan standı ziyaret edenlere, Osmanlı şerbeti ikram edilirken geleneksel Osmanlı yemekleri de dağıtıldı.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da standa gelerek ziyaretçileri karşıladı. Ziyaretçilerle yakından ilgilenen başkan Baltacı, gençlere ve çocuklara Osmanlı şerbeti ikram etti. Öte yandan, stantta 15 Temmuz Şehitleri anısına da ziyaretçilere çam tohumu dağıtıldı.

“15 Temmuz’un hafızalarda yer alması için çalışıyoruz”

4’üncü CNR Kitap Fuarı’nın ’15 Temmuz’ temasıyla açılmış olmasının çok anlamlı olduğunu belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “ Böyle bir temanın seçilmiş olması, hemen bu olaya müteakip çok önem taşıyor. Mühim olan gelmiş olduğumuz bu noktada neden bu noktaya geldiğimizi genç neslimize çok iyi anlatmak, eğer, Allah korusun böyle bir olumsuzlukla sonuçlanmış olsaydı, ne şekilde bir Türkiye olacaktı, bunu çok iyi anlatmak ve gelecek nesillerimizi bu manada çok daha dinamik ve donanımlı yetiştirmek, bu maksatla seçilmiş olan bu temayı çok önemsiyoruz. Biz de Arnavutköy Belediyesi olarak, bu görevimizi ifa etmek üzere buradayız. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Gerek yayınlarımızla olsun gerek yapmış olduğumuz programlarımızla olsun, bu günün, 15 Temmuz’un hafızalarda yer alması ve bir daha ülkemizin böyle bir durumla baş başa kalmaması için her kurumun ve her kişinin vazifesini yerine getirmesi adına görevli olduğumuzun bilinciyle buradayız” diye konuştu.

“Arzu edenlere Osmanlı yemeklerimizden ikram ediyoruz”

Stantta Osmanlı yemeklerinin de tanıtımının yapıldığını ifade ederek sözlerini sürdüren Baltacı, “Geçtiğimiz haftalarda Osmanlı yemeklerinin tanıtımına ilişkin bir etkinlik yaptık. Hem uygulamalı olarak, kadın kültür ve sanat merkezlerimizdeki kadınlarımızın öncülüğünde, aslında vatandaşlarımızın o bölgede yaşayan, özelikle hanımefendilerin yapmış olduğu bir etkinlikti. Biz Osmanlı yemekleri olarak adlandırabileceğimiz yemeklerimizi bir kitap altında tanıttık. Onların uygulamalarını da buraya getirdik, arzu edenlere de tadımlık ikram ediyoruz” dedi.