Esenler Belediyesi’nin düzenlediği "Doğu Anadolu Aşıklar Gecesi"nde Türkiye’nin önde gelen aşıkları Esenler’de atıştı.

Anadolu’nun bağrından yayılan ezgiler Esenler’de çalındı. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Anadolu’dan Esintiler” programıyla Aşıklık geleneği Esenler’e taşındı. Program kapsamında düzenlenen Doğu Anadolu Aşıklar Gecesi’nde sazlar çalındı, türküler söylendi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, bazı Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“OZANLARIMIZ UNUTULMASIN”

Program öncesi bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Anadolu’dan Esintiler” programını gerçekleştirmelerindeki amaçtan söz etti. Göksu, "Bu programları yapmaktan kastımız, bizim çocuklarımız kendi gelenek, değer ve kodlarını unutmasın. Nereden geldiklerini bilsinler ki nereye gittiklerini de bilsinler. Evlatlarımız gönül dünyasından türkülerle büyüsün, Aşık Veysellerimiz’i, Neşet Ertaşlarımız’ı unutmasınlar istiyoruz. Bu etkinliklerde bir ve beraber olmak bizim heyecanımıza heyecan katıyor" diye konuştu.

Göksu’nun konuşmasının ardından ülkemizin önde gelen aşık ve ozanları; Nuri Çırağı, Mürsel Sinan, Orhan Üstündağ sahnedeki yerlerini aldı. Anadolu’nun ezgilerini sazları eşliğinde sırayla seslendiren aşıklar, dinleyenlere duygusal dakikalar yaşattı.

AŞIKLAR ATIŞTI

Program sonunda bir Anadolu geleneğine, aşık atışmasına geçildi. Aşıklar birbirini incitmeden maniler söylediler, dinleyenlerin beğenisini kazandılar. Doğu Anadolu Aşıklar Gecesi’nde adeta Anadolu’nun kültürü ve unutulmayacak gelenekleri Esenler’e taşındı.