Başakşehir Belediyesi Orman Haftası dolayısıyla ve ‘Hoş geldin bebek’ projesi kapsamında ilçe genelinde yeni doğan her bir çocuk için fidan dikti. İlçede dünyaya gelen 2 bin 400 çocuk için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve aileler fidanları toprakla buluşturdu.

Başakşehir Belediyesi, Orman Haftası dolayısıyla ve başlattıkları ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında ilçe genelinde doğan her çocuk için fidan dikimi gerçekleştirdi. 2016 yılında dünyaya Başakşehir’de gözlerini açan 2 bin 400 çocuk için fidanlar toprakla buluşturuldu. Ailelerin ve ilkokulda eğitim gören çocukların katıldığı fidan dikim töreninde renkli görüntüler yaşandı. Çocuklar için ağaç sevgisini arttıran projede aileler çocukları için fidan dikilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Törene TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra çok sayıda ilkokul öğrencisi ve aileler katıldı.

"Çocuklara orman sevdirme amaçlanıyor"

Fidan dikim töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Bugün hem yeni doğan bebeklerimiz için fidan dikiyoruz hem de orman haftası, ikisini birden gerçekleştireceğiz. Yeni doğan bebeklerimiz için birer fidan çocuklarımıza da ormanı ağacı sevdirme adına bu töreni yapıyoruz. Çocuklarımız birebir anne babası ile bu fidanları diksin ki çocuklarımızla birlikte büyüsün ağaçları. Daha sonra erkek çocuklar askerlik çağına geldiğinde bu ağaçlar, ailece gelip altında piknik yapabilecek hale gelir” ifadelerini kullandı.

“Her bir çocuk yeni bir ümit”

Fidan dikimi için törene katılan TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Her doğan yeni çocuk için fidan dikilecek. Aslında fidan dikilecek çok yer var burada. Ama bir vesile olması lazım dikim için, bu da güzel bir vesile. Her bir çocuk yeni bir ümit, her fidan yeni bir ümit demektir. Birkaç sene içerisinde de bu arazileri göreceğiz inşallah” dedi.

“Oğlum için dikili bir ağacın olması gurur verici”

Çocuğu için fidan dikilen anne Aynur Çakırgöz, “Şu anda çok mutluyum ve duyguluyum. İnşallah büyüdüğü günleri hep birlikte göreceğiz. Oğlum için dikili bir ağacın olması gurur verici bir şey. Belediyenin de böyle bir etkinlik yapması önemli, devamını da diliyoruz. Çocuklarımız için ve ormanlarımızın korunması için gerçekten değerli bir şey” diye konuştu.