Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Ekipleri, ilçede bulunan okulların kantinlerine denetim yaptı. Ekipler, kantin çalışanlarının hijyen kurallarına uygunluklarını ve satışı yapılan maddeleri inceledi.

Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Ekipleri ilçede bulunan okulların kantinlerini denetledi. Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada, okul kantinlerinin ortamının, çalışan personellerin hijyen kurallarına uygunlukları ve satışı yapılan gıda maddelerinin standartlara uygunlukları denetlendi.

“DENETİMLERİMİZ YIL İÇİNDE DEVAM EDECEK”

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Z. Ataner Bozkurtlar yapılan denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Bozkurtlar, "İlçemizdeki bütün kantinlerde denetimler yapıyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte bu denetimlere başlıyoruz. Yıl içinde de kurumlarda rutin kontrollerimizi devam ettireceğiz. Yılda iki kere denetim yapılıyor ancak ailelerin isteği doğrultusunda denetlemelerde yapılıyor” dedi.

“AMACIMIZ OBEZİTE İLE MÜCADELE”

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Z.Ataner Bozkurtlar, her yıl düzenli olarak denetim yaptıklarını, sağlıksız beslenmenin önüne geçmek ve obezite ile mücadele etmek için Başakşehir’de denetlenmeyen okul kalmayacağını belirtti.

Bozkurtlar şunları söyledi;“Kantinlerdeki denetimlerimizde ekipmanların temiz olmasına, ürünlerin son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Meyveli içecekleri incelerken de kutuların üzerinde aroma ifadesinin olmamasına bunun yerine nektar yada meyve suyu ibaresi olmasını arıyoruz."

15 OKUL DENETLENDİ

Okulların açılmasıyla öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilçede bulunan bütün okullar denetlenecek. Kasım ayının ortasında bitmesi planlanan denetimler de dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa (obezite) sebep olabilecek yiyecekler, enerji yoğunluğu yüksek ancak besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, aromalı içecekler, kızartma ve cipsler vb. yiyeceklerin satışının yapılmasına izin verilmeyecek. Bu tür yiyecek madde satışı yapılan kantinlere ise cezai işlem uygulanacak.