Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Almanya’da öldürülen Tuğçe Albayrak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Demircan, Tuğçe’nin tam bir Türk gibi yapılan haksızlığa duyarsız kalmadığını ifade ederek, “Tuğçe unutulmamalı ve unutturulmamalı. Sinemacılar mutlaka Tuğçe’nin filmini yapmalı. Bu konuda ben Beyoğlu Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Almanya’nın Offenbach kentinde taciz edilen iki Alman kızı kurtarmak isterken Sırbistan kökenli saldırgan tarafından darp edilen ve kaldırıldığı hastanede beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Tuğçe’yi unutmayarak ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Demircan’a Türk sinemasının altın çocuğu Göksel Arsoy da eşlik etti.

Almanya’nın Mannheim şehrinde düzenlenen 23. Türk Film Festivali’nin açılış programı sonrası Frankfurt’a geçen Demircan, Albayrak ailesinin yaşadığı Main-Kinzig kentine bağlı Gelnhausen ilçesindeki evlerini ziyaret etti. Başkan Demircan, Tuğçe Albayrak’ın babası Ali Albayrak ve annesi Sultan Albayrak’a baş sağlığı diledi.

Olayı başından beri yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Demircan, “Tuğçe’nin başına gelen olay bizi olduğu gibi herkesi derinden üzdü. Fakat bu olay şunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi ki, Tuğçe tam bir Türk kızı gibi davrandı. Anadolu insanının paylaşımcılığını, dirayetini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Orada yaşanan haksızlığa duyarsız kalmadı” dedi.

Tuğçe’nin haksızlığa karşı göstermiş olduğu bu davranışın sadece Türkleri ve Almanları değil tüm dünya insanlığını gururlandırdığını söyleyen Demircan, “Tuğçe unutulmamalı ve unutturulmamalı. Sinemacılar mutlaka Tuğçe’nin filmini yapmalı. Bu konuda ben Beyoğlu Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırım” diye konuştu.

Başkan Demircan ve Arsoy’un yapmış olduğu ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden anne Sultan Albayrak da, “Tuğçe hiçbir zaman Türkiye ile bağını koparmamıştı. Türk dizilerini ve haberleri çok yakından takip ediyor, bazen de beni çağırıyordu ve beraber izliyorduk” diye konuştu.

Baba Ali Albayrak ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendilerini arayıp başsağlığı dilediğinde bulunduğunu söyledi. Baba Albayrak ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bütün Türk yetkililerin kendilerini arayıp başsağlığı dilemelerinden dolayı memnuniyetini ifade etti.