Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen 22’nci İnsan Yönetimi Kongresi’nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 10 bine yakın insanın belediyeye iş başvurusu yaptığını söyledi. İleride ciddi sayıda personel çalıştıracak bir yapıya kavuşmayı planladıklarını belirten Başkan İmamoğlu, “Bizim tek misyonumuz var; insana hizmet” dedi.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’ne (PERYÖN) üye olan ilk kamu kuruluşu Beylikdüzü Belediyesi, PERYÖN 22’nci İnsan Yönetimi Kongresi’ne katıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmacı olarak katıldığı oturumda Beylikdüzü’nde şehrin tamamını insan kaynağı olarak gördüklerinin altını çizdi. İmamoğlu, “Biz yalnızca ücretli çalışanları değil, şehrin tamamını insan kaynağı olarak görüyoruz. Yaratmak istediğimiz oluşumda insanın değerli kılındığı ve kendisini yaşadığı ortamın parçası olarak gördüğü bir anlayış var” dedi.

“BELEDİYEMİZE 10 BİNE YAKIN CV GÖNDERİLDİ”

Yerel seçimlerin ardından Beylikdüzü Belediyesi’ne 10 bine yakın CV bırakıldığına dikkat çeken Başkan İmamoğlu, “Bu çok önemli bir rakam. Belediyelerde çalışan sayısının arttırılması gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde her 500 kişiye 1 belediye çalışanı düşüyor. Ancak bunun karşılığında kamu hizmetlerinin de üçte ikisini belediyeler yapıyor. Türkiye’de ise bu oran onda bir. Biz gelişmiş ülke olma yolunda gidiyorsak mutlaka kendimizi yenilemeliyiz. İleride ciddi sayıda personel çalıştıracak bir yapıya kavuşmayı planlıyoruz. Bu anlamda da altyapımızın çok sağlam olması için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Hizmeti, gelişmiş insan kaynağıyla aktaran yerel yönetimlerin fark yaratacağına dikkat çeken İmamoğlu, “Bizim tek misyonumuz var; insana hizmet. PERYÖN’ün 40 yılı aşkın deneyimini kurumumuza aktararak çalışanlarımızla vatandaşlarımızın refah düzeyini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“MEMUR, SÖZLEŞMELİ, İŞÇİ VE TAŞERON YAPISININ DÜZELMESİ GEREKİYOR”

Beylikdüzü Belediyesi’nde yaşanan değişime de değinen Başkan İmamoğlu, “Belediyede insan kaynaklarının tek merkezli bir yönetim anlayışı bulunmuyor. Memur kadrosu, sözleşmeli, işçi ve taşeron üzerinden alımı yapılan 4 farklı yapısı var. Bu tarafından bakılınca bu çözümlenmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bizim en fazla değer verdiğimiz konu belediyenin insan kaynaklarını profesyonel bir şekilde yönetebilmek. Amacımız taşeron boyutunu daha etkili, daha kurumsal hale getirmek, memur ile işçi kadrolarının tek düzende sorgulanması ve takip edilmesini sağlamak. İstediğimizde personel hakkında her türlü bilgiye ulaşabileceğimiz, onlarla irtibat kurabileceğimiz ve geri dönüş alabileceğimiz bir yapıya dönüşmesi gerekiyor. Bu noktada hem eğitim ve hem de uzman görüşler alıyoruz. Böylece yakın zamanda sağlıklı bir belediye çalışanı yapısıyla hedeflerimize daha sağlam koşacağız” şeklinde konuştu.

Başkan İmamoğlu’nun katıldığı oturumda yoğun ilgiden dolayı izleyicilerin bir bölümü oturumu ayakta izledi. Hürriyet İK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Devrim’in yönettiği oturumun diğer konuşmacıları ise, General Electric Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Belgin Ertam ve De Facto İnsan Kaynakları Direktörü Oğuz Erdoğan oldu.