Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ilçedeki öğretmenlerle birlikte Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde kutladı.

Güngören Kaymakamlığı, Güngören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü programında, emekli öğretmenlerden stajyer öğretmenlere kadar Güngören’de görev yapan tüm öğretmenler bu özel günü, Kaymakam Zafer Orhan, Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ile birlikte kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile program devam etti. Öğretmenlerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve şiirlerinin yer aldığı programda Güngören’deki okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinin halk oyunları gösterisi ilgi gördü.

Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman tarafından yıllarca öğretmenlik yapan ve yüzlerce öğrenci yetiştirdikten sonra emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Stajı biten öğretmenler bir ağızdan öğretmen yeminini okuyarak, mesleğe ilk adımı attı. Yemin töreninin yapılmasının ardından program sona ererken öğretmenlere Güngören Belediyesi tarafından karanfil dağıtıldı.

Öğretmeler Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Geleceğimizin temellerinin atılmasında en büyük paya sahip öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Ülkemizin gelişmesinde etkili olan isimsiz kahramanlarımızın başında öğretmenlerimiz gelmekte. Öğretmenlik en kutsal ve en saygın görevlerden biri. Çocuklarımızın yetiştirilmesi ve yarınlara hazırlanması gibi kutsal bir görevi üstlenen öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Belediye olarak, öğretmenlerimizin görev yaptığı okulları fiziki ve teknik açıdan iyileştirmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya her zaman hazırız. Geleceğimizin büyüklerini yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin tekrar Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.