Esenyurt Belediyesi 2014 yılının son açılış törenini gerçekleştirdi. ‘Benim Ailem’ Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin açılışına katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Kadın ve aile, ikisini beraber olarak düşünüyoruz" dedi.

Esenyurt Belediyesi, Merkez Mahallesi Hüseyin Gürocak Parkı içinde vatandaşa yeni bir sosyal hizmet tesisinin açılışını yaptı. Açılışa Esenyurt Kaymakam Vekili Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ile belediye tarafından ilçede yaşayan vatandaşlara Aile içi İletişim, Eşler Arası İletişim, Çocuğun Gelişimi, Kadın Sağlığı, Hijyen, Ev Ekonomisi ve Bireysel Terapi alanlarında hizmet verecek. Ayrıca yeni merkezde “Genç Adımlar Atölyesi” ile çocukların ve gençlerin gelişimine yönelik destekleyici çalışmalar yapılacak.

"KADIN VE AİLE, İKİSİNİ BİR OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ"

Tesisteki amaçları hakkında konuşan Esenyurt Belediye Başkan Necmi Kadıoğlu, "Kadın ve aile ikisini beraber olarak düşünüyoruz. Erkek ve aile demiyoruz. çünkü aileyi yapan kadındır. Bu bakımdan kadınları bir şekilde eksik kalan eğitimlerini vermemiz gerekiyor. Kendi ailelerinde alamadıkları bazı eğitimleri biz burada tamamlamak zorundayız. 2015 yılı da anladığımız eksikleri inşallah tamamlama yılı olarak tezahür eder" dedi.

Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde eğitim gören kadınlara ise Kaymakam Hulusi Doğan ve Başkan Necmi Kadıoğlu tarafından sertifikaları verildi.