İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen EYAFexpo Engelsiz Yaşam Fuarı’na katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Engelli kardeşlerimiz için çalışmalarımıza soluklanmadan devam etmeliyiz” dedi.

Engelli aday arayan firmalarla iş arayan engellileri bir araya getiren EYAFexpo Engelsiz Yaşam Fuarı, birçok firmanın katkılarıyla Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, engelli vatandaşlar, profesyonellerden bilgi alış-verişi sağlama imkanı buldu. Firma yetkilileriyle tanışan engelliler, kurumlardaki özel iş pozisyonları hakkında detaylı bilgi alıp, özgeçmişlerini doğrudan ilgililerine elden teslim etti.

Kişisel Gelişim Eğitimleri, Başarıya Giden Yol, Stres Yönetimi, Motivasyon, Başarılı Mülakat Teknikleri konularında uzmanların sunumlar yaptığı etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede engellilere yönelik yaptıkları başarılı çalışmalardan bahsetti.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Türkmen, ülke nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğuna vurgu yaparak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli kardeşlerimizin sıkıntıları, beklentileri ve kurumların bu konularda yaptıkları çalışmalar yoğun bir şekilde günde alınıp konuşuluyor. Herkes bu özel gün dolayısıyla yine yaptıklarını ve yapamadıklarını çek etme imkanı buluyor. Türkiye nüfusunun yüzde 12’si yani yaklaşık 9 milyona yakın engelli vatandaşımız var. Bu insanlar bizim dostlarımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız onlar bizim her şeyimiz” diye konuştu.

Var olan engelli nüfusu içerisinde çocuk engelli oranının 4’te 1’ne denk geldiğine dikkat çeken Türkmen, “9 milyon engelli vatandaşımızın neredeyse 4’te bir oranı çocuklardan oluşuyor. Bu çok üzücü bir tablo. Bu nedenden ötürü, bu konularda daha çok çalışmalı, daha çok gayret göstermeli, sosyal yönleriyle hepimizi yakından ilgilendiren mevzuda ertelenemez, ihmal edilemez, ötelenemez şekilde engelli kardeşlerimiz için çalışmalarımıza soluklanmadan devam etmeliyiz” dedi.

Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak engelli vatandaşlar için yaptıkları hizmetlere değinerek, “İlçemizde bir takım yol ve imar çalışmaları yaptık. Engelli kardeşlerimizin hayatlarında çok ufak dokunuşlar ile her geçen gün her geçen yıl projeler yapmaya devam ediyoruz. Daha dün engelli kardeşlerimizin akülü araçlarının şarj edilmesi için şarj istasyonu açılışımız oldu. Engelli çocukların aileleri annelerimiz babalarımız için yavrularını emanet edebilecekleri rehabilitasyon merkezi hizmet verilecektir. İhtiyaçlar doğrultusunda yaşlılarımız, engellilerimiz için çok özel bir sosyal yaşam projemiz son aşamasına geldi” dedi.

Bakıma muhtaç vatandaşlara evlerinde hizmet verdiklerini dile getiren Trükmen, “Yatalak bakıma muhtaç, engelli vatandaşlarımızı ziyarette bulunuyor, evlerinde hizmetler veriyoruz.Yaşlılarımızın ev temizliğinden ya da diğer yetişkin çocuklarımızın kuaför ihtiyaçlarına varıncaya kadar izzat gidip evlerinde temizliklerini bakımlarını yaparak bu güzel hizmetlerimizde buluşmak üzere ayrılıyoruz” dedi.

Üsküdar İstihdam Merkezi’ni 30 Mart seçimleri sonrası hizmete açtıklarını söyleyen Türkmen, “ÜSİM’e 5 ayda 400 engelli kardeşimiz başvurdu. Bugüne kadar İŞ-KUR ile bağlantılı olarak 70 kişisi işe yerleştirmiş bulunmaktayız” diye konuşarak sözlerini son verdi.