Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, öğrencilerle birlikte Yıldıztabya Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yıldıztabya Bilgi Evi törenle hizmete açıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Yıldıztabya Bilgi Evi’nin açılış törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve eşi Neziye Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, İlçe Müftüsü İsa Gürler’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çocuklara yönelik Karagöz ve Hacivat gösterisiyle başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Hasan Tahsin Usta, Yıldıztabya Bilgi Evi’nin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İlçede eğitime yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi için önemli yatırımlar yapıyoruz. İlçemizde tamamladığımız 3 yeni okul, 10 adet Bilgi Evi ve 1 adet anaokulu için toplamda yaklaşık 21 milyon TL’lik yatırım yaptık. Yıldıztabya Bilgi Evimiz ise çocuklarımız ve gençlerimizin okul dışında ihtiyaç duyduğu fen, matematik gibi derslerin yanı sıra gitar kurslarının verildiği, el sanatları, ebru ve dini değerlerin anlatıldığı bir merkez olarak çocuklarımıza büyük katkı sağlayacak. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğu gibi, gelecekte iyi yetişmiş bireyler olarak ülkemize ve bizlere hizmet etmelerini sağlayacak” diye konuştu.

Son günlerde Türkiye’de çeşitli bahanelerle okullara saldırılarak eğitim öğretim faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını kaydeden Başkan Usta şunları söyledi: “Son günlerdeki olaylarda eylemcilerin yakıp yıktığı bin 113 binadan 212’sinin eğitim kurumu olması, okulların ve diğer eğitim kurumlarının saldırganlar tarafından planlı şekilde hedef seçildiğini gösteriyor. Tabi bu yaşananlar bizim hayata ve siyasete bakışımızla diğerleri arasındaki farkı göstermesi açısından çok önemli noktalara işaret ediyor. Onlar bu güzide mekanları yakıp yıkarak tüm bu çabaları boşa çıkartmak istiyor. İşte aramızdaki fark budur.”

Başkan Usta’nın konuşmasının ardından çocuklarla birlikte kurdele kesilerek, Yıldıztabya Bilgi Evi eğitime açıldı. Başkan Usta ve beraberindekiler Bilgi Evi’ni gezerek bilgi alırken, çocuklara patlamış mısır, pamuk helva ve top dağıtıldı.

YILDIZTABYA BİLGİ EVİ’NDE 650 GENÇ EĞİTİM ALACAK

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından açılan Yıldıztabya Bilgi Evi, ilçede bu yıl inşa edilen 10 adet bilgi evinden biri. İki ayrı binadan oluşan Yıldıztabya Bilgi Evi’nde bir bina sanatsal etkinliklere, diğer bina ise daha çok okul derslerine yönelik eğitimlere ayrıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri’ne bu yıl 3 bine yakın genç başvurdu. Yıldıztabya Bilgi Evi’nde ise toplam 650 civarında genç eğitim öğretim görecek.

Bilgi Evlerinde deneyimli eğitimci kadrosunun öncülüğünde Fen, Matematik, Türkçe, İngilizce gibi derslerin yanında ebru sanatı, kaligrafi, fotoğrafçılık, resim kurslarımız, gitar, keman, drama kurslarımız İzcilik, Badminton gibi dersler verilecek. Bunun yanı sıra Sahabe Hayatı, Kur’an-ı Kerim, İlmihal bilgisi adı altında Değerler Eğitimi dersleri de görülecek. Ayrıca eğitim seminerleri, geziler, sinema günleri gibi çeşitli sosyal etkinlere de yer verilerek gençlerin çeşitli alanlarda gelişmesine imkan tanınacak.