Her yıl öğrencilere burs veren Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da 2 bin 500 öğrenciye burs yardımı yaptı. Belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere maaş kartları törenle verildi.

Geçtiğimiz yıl toplamda 3 bin 500 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs veren Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da yapılan araştırma sonucu belirlenen 2 bin 500 öğrenciye burs imkânı sağladı. Velileriyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa Spor Kompleksi’ne gelen öğrenciler, burada düzenlenen törenle maaş kartlarını aldı.

AMAÇ AİLE BÜTÇESİNE KATKI

Burs dağıtım töreninde konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bu yıl 2 bin 500 evladımıza burs veriyoruz. Bundan da son derece mutluyuz. Bir nebze olsun onların aile bütçesine katkıda bulunabilmek çocuklarımıza hiç olmazsa bursla masraflarına destek olabilmek maksadıyla böyle bir karar aldık ve bu kararı da uyguladık. Bankalarla görüştük ve kendi adlarına kartlar çıkardık. Kasım ve Aralık aylarının paralarını bankaya yatırdık” diye konuştu.

Burs verilecek öğrencilerin belirlenmesindeki kriterleri sıralayan Başkan Aydıner, “Burs verilecek öğrencilerimizi bir puanlama sistemimiz var, eve giren maaşı soruyoruz, evi kirada mı yoksa kendine mi ait, evde başka çalışanlar var mı? Bütün bu kriterleri sorduktan sonra ortalamasını alıp çocuklarımıza burs veriyoruz. Çocuklarımızın aldıkları burs ücreti 50 ila 60 lira arasında” dedi.

VELİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Yeşim Akın, “Bence çok mantıklı. Çünkü o kadar burs almayı hak eden insanlar var ve eğitim süreçlerine devam edemiyorlar. Bu burs sayesinde bence birçok kişinin elinde olması gereken imkanları sağlaması açısından çok olumlu diye düşünüyorum” diye konuştu. Mukaddes Ceylan ise, “Çocuğum için alıyoruz. Böyle bir şey yapılmasından memnunuz” dedi.

İhtiyaç sahibi ailelerin belediyeye başvuru yapmasının ardından yapılan araştırmalar sonucu burs almaya hak kazanan öğrenciler, 6 ay süreyle burs alacak. İlk ve ortaokulu öğrencilerine aylık 50 lira, lise öğrencilerine ise 60 lira burs verilecek. Toplamda ise 775 bin lira burs yardımı yapılacak.