Bayrampaşa Belediyesi, geleneksel komşuluk iftar programlarının ilkini yaklaşık 4 bin komşunun katılımıyla gerçekleştirdi. Programa katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, yoğun ilgiyle karşılanırken vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Bayrampaşa Belediyesi, ‘komşuluk iftarları’ kapsamında Cevatpaşa Mahallesi Gökhan Sokak’ta yaklaşık 4 bin kişiye iftar verdi. Programa katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Programa Başkan Aydıner’in yanı sıra AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Aydıner etkinlikte kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmayarak onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İftar öncesi çocukları da unutmayan Bayrampaşa Belediyesi, onlar için çeşitli yarışmalar düzenledi. İllüzyonistin gösterisi miniklerin büyük beğenisini topladı.

“Komşuluk kültürümüz muhteşem”

Her Ramazan’da Bayrampaşa’da binlerce kişiyle iftar yaptıklarını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Buradaki iftar programlarımız ile birlikte aynı zamanda Balkanlar’da da iftar programlarımız devam ediyor. Bu sene Balkanlar’da Bereket Konvoyumuz ile 9 ülkeye ve 19 şehre gidiyoruz. O bölgenin akrabaları ve dostları da şuanda burada, onlara bu vesile ile selam gönderiyoruz. Komşularımız, kurduğumuz bu iftar sofralarına çayını alıp getirirken, biz de Bayrampaşa Belediyesi olarak onların yemeklerini hazırlıyoruz ve komşuluk iftarında hep birlikte aynı sofrada buluşuyoruz. Bayrampaşa’nın özelliği budur. Bizde komşuluk kültürü muhteşem, bu kültürü Ramazan boyunca sokak iftarlarında yaşatmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

“Çok güzel bir atmosfer”

Her yıl yapılan sokak iftarlarının Ramazan ayına renk kattığını belirten vatandaşlar, “Tüm komşular toplanıp aynı sofrada buluşuyoruz. Sokak iftarları çok güzel bir atmosfer oluşturuyor. Bizlerin aynı sofrada bir araya gelmesine imkan veren Belediye Başkanımız Atila Aydıner’e teşekkür ediyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Ramazan boyunca devam edecek

Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği komşuluk iftarları, Ramazan aynı boyunca ilçedeki diğer mahallelerde de devam edecek.

Açık havada teravih namazı

Bayrampaşa Belediyesi’nin iftar sofralarında oruçlarını açan vatandaşlar, teravih namazlarını da belediyenin Yıldırım Mahallesi muhtarlık yanında hizmete sunduğu Namazgah’ta kılıyor.