Kağıthane Belediyesi binasının bahçesinde yer alan hayvan bakımevi yenilendi. Çok sayıda hayvanseverlerin katılımıyla açılan bakımevinin belediye hizmet binasının bahçesi içinde olması dikkat çekti.

Kağıthane Belediyesi hizmet binasının arka bahçesinde yer alan sahipsiz yaralı hayvanlara ilk müdahalenin gerçekleştirildiği, kısırlaştırma ve aşılamanın yapıldığı geçici hayvan bakımevi yenilendi. Bakımevinin tanıtımı ise belediye meclis salonunda gerçekleşti. Tanıtım programına Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve hayvanseverler katıldı.

“ÇOCUKLAR HAYVANLARI RAHATSIZ EDİYOR”

Hayvanlara yapılan hizmetlerin tanıtıldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan programda konuşan Başkan Fazlı Kılıç, “Çevre gelecek kuşakların bizleri emaneti diye hep hareket ettik. Bunun sonucunda da özellikle hayvanlarla düzgün irtibat kurmayan çocuklarımızın olduğunu gördük ve çevre ve hayvanlarla ilgili çeşitli çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız devam ederken çocuklarımız hayvanları rahatsız ettiklerini gördük. Bu eğitimlerle çocuklarımızın çevrelerine, hayvanlara daha saygılı ve sevgili bir iletişim içerisinde olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kılıç, ilçedeki bütün çocuklara çevre ve hayvan sevgisini işleyen tiyatro gösterimi yapacaklarını sözlerine ekledi.

“BARINAKLARA KOLAY ERİŞEBİLMEK ÖNEMLİ”

Hayvan barınaklarına insanların kolay erişebilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı (HAYTAP) Nesrin Çıtırık, “Hayvanlar için şehir merkezine uzak 10 hektarlık bir alan verileceğine şehir merkezinin içinde küçücük bir alan verilmesi daha güzel” dedi. Hayvanların sürekli zulüm altında yaşadığını vurgulayan Çıtırık, “Hayvanların ömrü çok kısa. Küçücük bedenleriyle bu koskoca dünyaya sığdırılamazlar” diyerek hayvanların maruz kaldığı sıkıntıları anlattı.

7 ODALI, 10 PERSONELLİ ‘HAYVAN BAKIMEVİ’

Tanıtım programının ardından hizmet binasının arkasında yenilenerek hizmet verilmeye devam edecek olan hayvan bakımevinin açılış kurdelesi kesildi. 3 veteriner hekimin ve 10 personelin hizmet vereceği bakımevinde, veteriner odaları, ameliyathane, muayene odası, karantina, müşahede ve hasta bakım bölümleri, köpeklerin gezmek için tutulduğu alan ile kedi evi yer alıyor. Öte yandan hayvan bakımevinin belediye binasının bahçesinde yer alması da dikkat çekti.