Beşiktaş’ta, Cumhuriyet’in 91’inci yılı binlerce vatandaşın katıldığı meşaleli yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşe katılan Beşiktaşlılar Karaman’daki maden faciasına dikkat çekmek için başlarına baret taktı.

Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümü nedeniyle Beşiktaş Belediyesi tarafından Balmumcu’dan Beşiktaş Meydanı’na düzenlenen meşaleli yürüyüşe binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ile katıldı. Marşlar ve Cumhuriyet sloganlarıyla süren yürüyüşte, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılmış TIR’da halkı selamladı.

Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’nın da destek verdiği yürüyüşe Başkan Hazinedar Karaman’da yaşanan maden faciasına dikkat çekmek için başına baret taktı. Yürüyüşe katılanların taşıdığı meşaleler Barbaros Bulvarı’nı aydınlatırken, bazı vatandaşlarda ellerinde Türk bayraklarıyla evlerinin penceresinden marşlara eşlik etti.

Beşiktaş Belediye Bakanı Murat Hazinedar, tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını ifade ederek, “Hiç şüphesiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda verilen yüz binlerce şehidin verdiği mücadelenin simgeleştiği ve gerçekten bu kadim topraklarda varlığımızı bugünlere taşımamızı sağlayan en önemli değer Cumhuriyet’tir. Onu demokrasinin bütün erdemleriyle buluşturmak bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

Karaman’da yaşanan maden faciasının acısını paylaşmak için baret taktığını belirten Hazinedar, “Biz Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıldönümünü kutlarken aynı zamanda bugün Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan acıyı da bu baretlerimizle paylaştığımızı ifade etmek istedik. Bu baretler aslında onların acısını paylaştığımızı gösteren bir simge” dedi.

Beşiktaş Meydanına kadar yürüyen grup burada Cumhuriyet şehitleri için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından meydanda toplanan kalabalık hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak yürüyüşü sonlandırdı.