Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76’ncı yılında Beylikdüzü’nde çeşitli programlarla anıldı. Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Beylikdüzü’nde bir camide mevlit okutuldu, cemevinde ise lokma dağıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, edebiyete intikalinin 76’ncı yılında Beylikdüzü’nde çeşitli etkinliklerle anıldı. Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Anıtı’nda başlayan törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Büstü’ne çelenk koydu. Toplu çelenk sunumunda CHP İlçe Başkanlığı, Türkiye Muharip Gazeteciler Derneği, TEMA, İşçi Partisi, Bağımsız Türkiye, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Gaziantepliler Derneği, Beşiktaşlılar Derneği, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Beylikdüzü Kars Ardahanlılar Derneği, Türkiye Anneler Derneği, Odessa Restaurant ve Bidosk İzciler büste çelenk bıraktı. Sunulan çelenklerin ardından saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde siren çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ÖĞRENCİLERDEN ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ile başlayıp, İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Yaşar Acar Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Erol Kömür, Atatürk’ün doğumundan vefatına kadar yaşanan tarihi anlatan konuşmasını büyük bir coşku içerisinde yaptı. Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencisi Eylül Ergin de Atatürk’ün yazdığı “Hakikat Nerede” isimli şiirini okudu. Gürpınar Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro da Atatürk’ün sevdiği türküleri başarıyla seslendirdi. Halk oyunları grubu Zeybek gösteriminde bulundu. Öğrenciler, ayrıca sahnedeki tuvallere ellerindeki boyalarla Atatürk’ün portresini resmetti.

MEVLİT OKUTULDU, LOKMA DAĞITILDI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Fatih Sultan Mehmet Camisinde akşam namazı sonrası mevlit okutuldu, Gürpınar Cemevi’nde de lokma dağıtımı yapıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 76’ncı yılında büyük bir özlem ve gururla andığını belirterek “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atamızın, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi. Cami ve cem evinde okutulan dualarla ve ikram edilen lokmalarla Ata’yı Beylikdüzü’nde andıklarını belirten İmamoğlu, "Milletimizle her duyguyu paylaşmak çok önemli. Bugün Beylikdüzü’nde Atamızı ilçenin dört bir yanında yapılan etkinliklerle yaşattık. Biz, Cumhuriyet için birçok şey yaptığımıza inanıyoruz. Bu ülkenin bekası, bu devletin bekası için Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini en güzel şekilde taşımak ülkeyi yöneten herkese nasip olur diyorum. Herkesin duaları kabul olsun” şeklinde konuştu.