Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Beylikdüzü Su Altı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince işçilere uygulamalı bir eğitim verildi. Gürpınar Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi’nde gerçekleşen eğitimde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, atık su kanalları ve kanalizasyonlarında yaptıkları işlerde önce can güvenliğini korumanın esaslarını öğrendi.

İşçi sağlığı ve can güvenliğini ön plana alan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Su Altı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü ile işbirliği yaparak, Fen İşleri ekiplerine “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verdi. Gürpınar Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi’nde gerçekleşen uygulamalı eğitimde işçiler; atık su kanalları ve kanalizasyonlarında yaptıkları işlerde hayatlarını tehlikeye atmadan profesyonel şekilde çalışmanın inceliklerini uygulamalı gördü.

Çalışma koşulları yasalara uygun

Eğitim, Sağlık İşleri Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Mevlevi ve Beylikdüzü Su Altı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Rekortmeni ve İş Güvenliği Uzmanı Cem Karabay tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na uygun olarak verildi. Eğitimde, atık su kanalı ve baca çalışmalarında oluşabilecek olumsuz koşulları önlemek amacıyla alınabilecek tedbir ve önlemler gösterildi. Kanalizasyon içindeki gaz ölçümü, tripod kurulumu, tripod ile kanala inme uygulamaları yapıldı.

Kuyu arındırma ve temizleme işlerinde emniyet kemeri, özel solunum cihazları, baretler, reflektör iş elbisesi, ilk yardım çantası, yangın tüpleri kullanılıyor, dubalarla iş yapılacak olan yer çevreleniyor. Yapılan uygulamalı eğitim sayesinde Beylikdüzü Belediyesi daha güvenli bir iş ortamı sunuyor.