Başakşehir Belediyesi bilgi evlerinde resim ve müzik eğitimi alan 27 öğrenci Kayaşehir Güzel Sanatlar Lisesini kazandı. Bilgi evlerinde yoğun bir hazırlık dönemi geçiren öğrenciler 4 yıl boyunca resim ve müzik alanında eğitim alarak geleceğin sanatçıları olacak.

Başakşehir Belediyesi bilgi evlerinde resim ve müzik eğitimi alan öğrencilerden 27’si güzel sanatlar lisesini kazandı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından yetiştirilen öğrenciler, görsel sanatlarda resim bölümü, müzik alanında da keman, gitar, piyano, ney bölümlerine girdi.

Başakşehir Belediyesi Bilgi evlerinde resim ve müzik bölümlerinde eğitim alan 8’inci sınıf öğrencileri eğitim döneminin başından itibaren hazırlık programına alınıyor. Her öğrenci için özel çalışma programı hazırlanırken genç sanatçılar bilgi evlerinin açık olduğu saatlerde de diledikleri zaman öğretmenleri ile özel olarak çalışabiliyor.

Eğitimler ücretsiz

Bilgievi eğitmenleri, sanatla uğraşmanın okul başarısına engel olmadığını ve Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarında yetenek kadar TEOG puanının yüzde 30 oranında etkili olduğunu dile getirdi.

“Farid Farjad gibi keman çalmak istiyorum”

6 senedir Şahintepe Bilgi evi’ne devam eden Melisa Melis Yücal’da Kayaşehir Güzel Sanatlar Lisesi Keman Bölümü’nü kazandı. Yücal’ın en büyük hayali dünyanın en hızlı keman çalan müzisyeni olan Farid Farjad gibi olabilmek. Bilgi evinde keman eğitimi yanında tiyatro, resim, siyer kurslarına da devam eden Melisa, “Sokakta boş boş dolaşan arkadaşlarımızın aksine bizler dolu dolu eğitimler alıyoruz. Çocukluğumdan beri keman çalan müzisyenlere imrenerek bakıyordum. Keşke ben de böyle çalabilsem, diyordum. Farid Farjad benim idolüm, onun gibi keman çalabilmeyi istiyorum. Bilgi evlerinde, Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanabilmek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdik. Bu süreçte bilgi evi açılınca buraya geldim, akşam kapanana kadar çalıştım. Çalışırsanız ve yeteneğiniz varsa yapamayacağınız bir şey yok” diye konuştu.

“9 yaşından beri hayalimdi”

Gülbahar Özcanoğullarıda Güzel Sanatlar Lisesi Keman Bölümünü kazandı. Özcanoğulları, bilgi evleri olmasaydı sınavı kazanamayacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Üç buçuk senedir Şahintepe Bilgi evinde keman eğitimi alıyorum. Keman benim 9 yaşından beri çalmayı hayal ettiğim bir enstrümandı. Keman çalmaya başladığım zamandan itibaren Güzel Sanatlar Lisesi’ne girmeyi hayal ediyordum. Güzel Sanatlar Lisesi’nde alacağım eğitimle kemanı çok iyi çalabilmeyi istiyorum. Eğitim sürecinde Başakşehir Belediyesi’nin Müzik Akademisi’ne de devam etmeyi düşünüyorum.”

“Pablo Picasso’nun resimlerini çok beğeniyorum”

Bir diğer sanatçı adayı Semanur Aksoy,şunları söyledi: “Akif İnan Bilgi evi’nde bir yıldır resim eğitimi alıyorum. Annem çok iyi resim yapıyor. Hep o’nun gibi güzel resim yapabilmeyi istedim. Okuldaki öğretmenim bendeki yeteneği fark etti ve bilgi evine yönlendirdi. Neredeyse yürümeye başladığımdan beri resim yapıyorum. Resim yapmak beni çok rahatlatıyor. Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığım için çok mutluyum, bilgi evindeki öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Pablo Picasso’nun resimlerini çok beğeniyorum. İç mimar olmak istiyorum.”