Ulusal Dağ Bisiklet Yarışları’nın ilk ayağı bu yıl ilk kez Büyükçekmece’de düzenlenecek.

Kültür ve sanatta dünya kenti Büyükçekmece, sportif faaliyetlerde de adından söz ettiriyor. Bisiklet sporunda Türkiye’nin en iddialı ilçeleri arasında kendisine yer bulan Büyükçekmece’de, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dağ Bisiklet Yarışları’nın ilk etabı Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve katkılarıyla koşulacak. Büyük heyecan ve çekişmeye sahne olacak Gençler Dağ Bisikleti Yarışması, 1-2 Nisan tarihleri arasında Tepekent koruluğunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Büyükçekmece Bisiklet Kulübü işbirliğiyle gerçekleşecek.

Büyükçekmece’de yeni parkur heyecan

Tepekent Koruluğundaki parkurda gerçekleşecek sezonun ilk yarışında bisikletçiler, Yıldız B, Yıldız A, Genç Erkek, Elite Erkek, Master 30+, Master 40+ Master 50+, Yıldız Bayan, Genç Bayan ve Elite Bayan olmak üzere 10 kategoride pedala basacak. Yaklaşık 4 kilometrelik parkurda mücadele edecek sporcular için uluslararası UCI Dağ Bisikleti Yarışı kuralları geçerli olacak.

Kayıtlar 31 Mart akşamı sona erecek

Büyükçekmece Ulusal Dağ Bisikleti Yarışı için ön kayıt 31 Mart 2017 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek. Kayıt için www.bbk.org.tr/onkayit adresinden başvuru yapılabilecek. Avantajlı coğrafi konumu sayesinde tam bir bisiklet şehri olan Büyükçekmece ’Yeni Parkur Yeni Heyecan’ sloganı ile bisikletseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.