Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları, 2017-2018 dönemi için kapılarını açıyor.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi bünyesindeki sanat merkezlerinde başlayacak olan meslek edindirme kursları, bu yılda binlerce kişiyi meslek sahibi yapacak.

Hangi branşlarda kurslar açılacak?

25 Eylül tarihinde başlayacak olan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları için kayıtlar başladı. 2017-2018 döneminde bilgisayar işletmenliği, wordpress ile internet sayfası hazırlama, bilgisayar okur - yazarlığı, bilgisayarda hızlı klavye kullanımı, İngilizce, kuaförlük (saç bakım ve yapımı, manikür - pedikür teknikleri, cilt bakımı ve temel makyaj), işaret dili, ilk yardım, iş sağlığı ve iş güvenliği, emlak danışmanlığı, hamilelik ve bebek bakımı, anne ve çocuk sağlığı, hasta ve yaşlı bakımı gibi branşlarda kurslar açılacak. Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları’ndan yaralanmak isteyenler bölgelerinde bulunan Büyükçekmece Belediyesi kültür ve sanat merkezlerine 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile müracaat edebilecekler.

“Binlerce vatandaşımızı meslek sahibi yaptık”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi bünyesinde açılan yeni dönem meslek edindirme kurslarının Büyükçekmeceliler için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bugüne kadar kurslara katılan binlerce kursiyer ya bir meslek sahibi oldu, ya bir sanat dalında kendilerini geliştirdiler, ya da yarım kalan eğitimlerini tamamlama fırsatı buldular. Bu açıdan Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları, toplumumuzdaki önemli bir açığı kapatmaktadır. Kapımız sonuna kadar açık. Herkes kendi ihtiyacı veya ilgi alanı doğrultusunda bu kurslara katılsın. Eğitim düzeyini yükseltmek, meslek edinmek, kültür, sanat ve sosyal alanlarda kendisini geliştirmek isteyenler Halk Akademisi’ne kayıt yaptırabilirler" dedi.