Beykoz Belediyesi, ilçe turizmine katkı sunmak ve camcılığı yeniden canlandırmak amacıyla Riva’da cam sanat merkezi açtı.

Riva’da ikiyüz yıllık Beykoz camcılığını turizmle buluşturmayı ve tanıtmayı amaçlayan Beykoz Belediyesi, Riva Cam Sanat Merkezi’ni açtı. Riva merkezdeki Riva Cam Sanat Merkezi’nin açılışına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile vatandaşlar katıldı. Merkezin açılışını yapan protokol üyeleri, merkezi gezerek cam ustalarıyla birlikte cama şekil verdi.

Riva Cam Sanat Merkezi’nin açılışında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Aldığımız destekler ve kendi imkanlarımızla öncesinde Polonezköy’de bir yer açmıştık. Arkasından Anadolu Kavağı’nda bir yerimiz oldu. Bugün de üçüncüsünü sizlerle birlikte açıyoruz. Bu çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Beykoz’un çok farklı mahallelerinde ilçeye gelen insanlara buranın bir cam kenti olduğunu anlatacak bu çalışma merkezleriyle karşılaşacaklardır. Camla ilgili etkinliklerin yapılması dışarıdan gelen insanlara bunların satışının yapılması halinde bölge gelişmiş olacaktır. Buradaki en büyük husus camla uğraşan arkadaşlarımızın gayretleridir. Onlar bu faaliyetleri yaparak hem kendilerini geliştirecekler hem de camcılığı ayakta tutacaklar. Camın bu bölgeden doğduğunu yine en iyi anlatacak olan buradaki camcı arkadaşlardır” dedi.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın verdiği destekle hayata geçirilen merkezle Beykoz camcılığını gün yüzüne çıkararak turizme katkı sağlamayı amaçlayan Beykoz Belediyesi, "Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Turizme Kazandırma Projesi” kapsamında kurulan merkezde el işi üretim yapacak ve ilçenin camcılık mirasını geleceğe taşıyacak ustalar yetiştirilecek. Riva’da eğitim, tanıtım ve satış faaliyetlerinin yapılacağı cam sanat merkezi, Anadolukavağı ve Polonezköy’ün ardından kurulan 3’üncü merkez olarak hizmete açıldı. İlçeye gelen turistlerin cam yapımını aşama aşama izleyebileceği merkezde boncuk yapımı, boş boru üflemeciliği, füzyon dallarında eğitimler verilecek. Buradaki eğitimlere katılan kursiyerler, eserlerini showroomda sergileyip gelir elde edebilecek.

Merkezde ilk olarak 30 kursiyere füzyon, boş boru üflemeciliği ve cam boncuk alanlarında 100 saatlik eğitim verildi. Ayrıca 19 usta sertifika sahibi yapıldı.