Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’ne bağlı ekipler, yayaların kaldırımlarda yürümelerini engelleyen işgallerin kaldırılması için çalışma başlattı.

Kamunun ortak kullanım alanları olan kaldırımların, araçlar ve esnaf tarafından işgal edilmesi yönündeki şikayetleri dikkate alan Çekmeköy Belediyesi, devriye ekipleriyle işgallere müdahale ediyor.

Çekmeköy Belediyesi’nin Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği ile birlikte yaptığı çalışmada, ekipler, kaldırıma park eden araçlara, dükkan önlerine yerleştirilen flamalara, giyim dükkanlarının kıyafet sergilediği mankenlere ve askılara, restoranların masa ve sandalyelerine müdahale etti. Yayaların kaldırımı kullanmalarını imkânsızlaştıran engellerin çeşitliliği karşısında hayrete düşen ekipler, bu işgallerin özellikle engellilere büyük sıkıntılar yaşattığını belirterek, işgalcileri uyardı. Rutin olarak kontrollerin devam edeceğini belirten ekipler, ikinci tespitte işgali gerçekleştiren kişi ya da kuruma Kabahatler Kanunu’na istinaden yasal işlem yapılacağı bilgisini verdi.