Çelikhanlılar Derneği Başkanı Orhan Karaman, Çar-i Gah ilahi grubu ve kum sanatçılarıyla birlikte Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu ziyaret etti.

Çelikhanlılar Derneği Başkanı Orhan Karaman, yönetim kurulu, Çar-i Gah ilahi grubu ve kum sanatçılarıyla birlikte Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu ziyaret etti.

Başkan Göksu, Adıyaman’ın Çelikhan ilçesiyle ilgili, “Birçok güzellikleri barındırdığı gibi coğrafi güzelliği ve Anadolu’ya has giyim kültürüyle adeta tarih kokan bir ilçemizdir. Bütün bu güzellikleri barındıran Çelikhan ilçemizle her zaman iftihar ediyoruz” dedi.

Çelikhan’dan gelen Çar-i Gah ilahi grubu ve kum sanatçılarının kendilerine hediye olarak getirdiği Çelikhan balının tadına bakan Başkan Göksu, “Çelikhan balının tadı bir başkadır. Çelikhan’da topraklı damların üzerinde annelerimizin yaptığı lezzetli yemekleri az yemedik. Hele burada yetişen bir keven balı ve kuru fasulye var ki tadına doyulması neredeyse imkansızdır. Bu nedenle yıllardır Çelikhan balı ve kuru fasulyenin dışında hiçbir yerden bal ve kuru fasulye satın almıyorum” şeklinde konuştu.