Zeytinburnu’nda ev hanımlarına yönelik başlatılan ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci’ projesinde ikinci aşamaya geçildi. Geçtiğimiz günlerde başlatılan proje kapsamında eğitim alan gönüllü ev hanımları, bu kez de geri dönüşümün sağlandığı tesisleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Çevre bilincini arttırmak ve daha sağlıklı bir çevre oluşturabilmek amacıyla Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ÇEVKO Vakfı ortaklığında hazırlanan projede ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci’ projesinde ikinci adıma geçildi.

UYGULAMA SAHASINI GEZDİLER

Geçtiğimiz günlerde ilk etapta 1 hafta süreyle Yeni Yüzyıl Üniversite’sinde eğitim alan 30 gönüllü kadın, bu kez de özel sektör işbirliğinde kurulan Zeytinburnu Belediyesi’nin Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’ni gezdi. Burada incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan kadınlar, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kemerburgaz Odayeri düzenli depolama sahası, çöp gazından elektrik enerji üretim tesisi ile birlikte kompost ve geri kazanım tesislerini gezdi.

5 BİN EV HANIMINA ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Teknik gezi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Mehmet Uçar, “Bu yıl özellikle 5 bin kadına yönelik ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci’ projesi hayata geçirdik. Güçlü bir paydaş grubumuz var. Biraz önce tesisimizi ziyaret eden 30 çevre koordinatörü ev kadınının bir hafta boyunca eğitici eğitimi gerçekleştirildi. Bugün borada teknik gezi kısmını tamamlamış olacağız. Bu 30 çevre koordinatörümüz aracılığıyla 2 yıl içerisinde Zeytinburnu ilçesinde 5 bin ev hanımına ulaşarak onları özellikle çevre konuşsunda, atıkların geri kazanılması konusunda bilinçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HER ATIĞIN ÇÖP OLMADIĞINI ÖĞRENDİK”

Proje kapsamında eğitim alan Fatma Kılıç Özden, “Her atığın çöp olmadığını, geri dönüştürülebileceğini öğrendik. Evlerimizde yerinde ayrıştırmayla bütçemize katkıda bulunabileceğimizi öğrendik. Bunun yanı sıra bizler de eğitim vereceğiz” dedi.

İkinci etap kapsamında eğitimlerini tamamlayan 30 gönüllü kadın, 2 sene boyunca Zeytinburnu’ndaki ev hanımlarına eğitimler verecek. Eğitimler, Haziran 2016’ya kadar devam edecek.