Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80’inci yıldönümünde Kartal’da bir panel düzenlendi. Panele katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, hedeflere ulaşmada en büyük gücün kadınlar olduğunu belirterek, “Kadınsız bir seçim almak mümkün değil” dedi.

Kartal Belediyesi, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla bir panel düzenledi. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı” başlıklı panel, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Kartal Belediye Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim ve Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Çimen Koyun konuşmacı olarak katılırken, Kartallı kadınlar panele yoğun ilgi gösterdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, panelde yaptığı konuşmada kadınların eşitlik mücadelesini her zaman sürdüreceklerini belirterek, toplumların kadınlarla ayakta kalabileceklerini söyledi.

Atatürk’e kadınlara verdiği değerden dolayı minnettar olduklarını belirten Hilal Dokuzcan, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurucu genel başkanımız, ilk genel başkanımız tavrını her zaman kadından yana kullanmış sevgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla ve gururla anıyoruz” dedi.

Hilal Dokuzcan, kadınların geleceği inşa eden varlıklar olduğunu belirterek, şunları söyledi; “CHP 91 yıllık bir çınardır. Hem çınardır, hem filizdir. Onun yeni filiz vermesini sağlayacak olan ve toprakla bağını kuran yapı aslında kadınlardır. Kadınsız bir seçim almak mümkün değil. Dolayısıyla partiyi iktidara götüren ve hedefe ulaşmasını sağlayan en büyük güç kadınlardır.“